[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
Nie masz racji. Jak się pisze w opisie, że wszystko cacy to wszystko cacy.
Odpowiedz
Rozumiem, że Ampbroker odrzucił reklamację?
Warwick->Warwick->Warwick.

[Obrazek: sFxH1j7l.png]
Odpowiedz
Co do ampbrokera - jaki rynek i popyt taki "produkt"

W Polsce zdecydowania większość klientów chce jak najtaniej (chociaż "najtaniej" srednio sie oplaca) Dlatego wzmaki są przeglądane itp, ale to co wyjdzie dalej w używanym 30-40 letnim wzmaku to wyjdzie.

W drugą stronę próbował uderzyć Paka - stare wzmaki po pełnym serwisie - za nieco więcej no i jak widac troche mu to spowalnia.
Odpowiedz
(03-14-2020, 05:43 PM)darczyk napisał(a): Nie masz racji. Jak się pisze w opisie, że wszystko cacy to wszystko cacy.

Może być tak, że w momencie pisania wszystko było cacy. Albo cacy oznacza w tym przypadku "włącza się, wydaje dźwięki, potki nie trzeszczą" zamiast "wszystko zmierzone i trzyma parametry".
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz
(03-14-2020, 05:43 PM)darczyk napisał(a): Nie masz racji. Jak się pisze w opisie, że wszystko cacy to wszystko cacy.

Kumpel mi wysłał do zabawy preamp w kostce. Wszystko cacy. Dojechał - nie działa.
W przypadku Twojego wzmacniacza da się sprawdzić co jest nie tak. Ten preamp jest na plytce z samymi SMD. Nieopisany w żaden sposób.
W necie brak schematu.

Każdy sprzęt może walnąć w dowolnej chwili.
Odpowiedz
Państwo Szanowne. Przystawki do fretlessa. Te w moim Bąku (hehehehehe prrrrt) brzmią przyzwoicie ale mają patologicznie niski sygnał a potrzebuję mieć coś, co będzie miało zbliżony do reszty basów (powiedzmy średni, jak np. w typowym Jazzie). Do tego troszkę brak mi w nich soczystości. W 90% korzystam tylko z mostkowej, więc w ostateczności mogę wymienić tę jedną. Nie chcę wysrywać nie wiadomo jakiej kasy. Mam w zasadzie 2 opcje:

1. Humb w obudowie JB od Merlina za 310 zł (miałem preclową przystawkę od niego, bardzo przyzwoita)
2. Taki zestaw: https://allegro.pl/oferta/dimarzio-dp549...9090403111

Czy te DiMarzio będą na tyle zauważalnie lepsze od Merlina, by wydawać na nie te 630 zeta? To ztcw jakiś w miarę podstawowy model, ale ludzie na TB je chwalili.

Porady, sugestie? Może coś innego? Bo obie opcje (Merlin i DiMarzio) są dla mnie ok, tylko te drugie to absolutna granica kasy, którą byłbym skłonny wydawać. I przypominam - sama mostkowa od biedy styknie.
Odpowiedz
Bartolini 59J1? Nowe sporo drozsze, ale zawsze mozna na uzywki polowac.
Odpowiedz
Nie mam tyle życia by czekać aż jakieś się pojawią Wink Poza tym pamiętam z dawnej domanowej Pedulli, że bartkowy jazz przy mostku też miał jakiś absurdalnie słaby sygnał. One są chyba po prostu dostosowane do współpracy z preampem Bartollini.
Odpowiedz
Ja miałem merlinowe single. Jazzy są nadwinięte trochę w stosunku do oryginału, w rezultacie większa kompresja, mniejsza dynamika ale mocniejszy sygnał. Niby nic im nie można zarzucić, ale jak się przesiadłem na Fendery Customy, to znaczna poprawa.
Odpowiedz
(05-11-2020, 11:16 AM)Basstard napisał(a): Nie mam tyle życia by czekać aż jakieś się pojawią Wink Poza tym pamiętam z dawnej domanowej Pedulli, że bartkowy jazz przy mostku też miał jakiś absurdalnie słaby sygnał. One są chyba po prostu dostosowane do współpracy z preampem Bartollini.

Jest też taka opcja, że tamten okazało się był zjebany. mrgreen
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
A w sumie racja Smile Ale serio, zakładając, że wybieram z tych dwóch opcji - która będzie lepsiejszą?
Odpowiedz
Little Mark 250 - da radę na tym zagrać próbę (2x git, gęsta perkusja)? Nie planuję zatrzymać, ale mam opcję wzięcia w rozliczeniu i rozkminiam czy mi wystarczy na chwilę, póki się nie przesiądę na coś innego.
Odpowiedz
Wszystko zależy od kolumny.  Smile Pod jaką będzie grał?
Rickenbacker 4003 | Rickenbacker 360 | Wal Mk I copy | Hofner 500/1 | Bass VI | Epiphone EB0

Hammond L100 | Leslie 760

'69 Fender Bassman 50 | '69 Zelmer 100 | '67 Sunn Sonic

'73 Fender Bassman Ten | 70s Fender Twin Reverb | Vox AC30
Odpowiedz
A to akurat mam bardzo skuteczną. Noisybox na Eminence Kappa 15" niestety 8ohm / 500w.
Odpowiedz
(05-29-2020, 07:14 AM)Gorewolf napisał(a): rozkminiam czy mi wystarczy na chwilę, póki się nie przesiądę na coś innego.

IMHO w takim układzie powinien dać radę, nawet jeśli na styk, stawić kolumnę wyżej - wszystko będzie zależało od niej. Z ogromną i ultra skuteczną kolumną, awaryjnie grałem próby podłączony do wzmacniacza z 30 watowego comba i od biedy dawało radę. Smile
Rickenbacker 4003 | Rickenbacker 360 | Wal Mk I copy | Hofner 500/1 | Bass VI | Epiphone EB0

Hammond L100 | Leslie 760

'69 Fender Bassman 50 | '69 Zelmer 100 | '67 Sunn Sonic

'73 Fender Bassman Ten | 70s Fender Twin Reverb | Vox AC30
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 33 gości