[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
Imperfect ten 16 bedzie lepiej gadał głośnikiem niż to co teraz mam (link)?
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
wtf,
może to http://guitarcenter.pl/catalog/bas/wzmac...ey-max-158
mam 110 i jestem bardzo zadowolony.
FIESTA RED
[Obrazek: 1yqvso.jpg]
--------------------------------------------------
Kupię przetwornik 'Mudbucker' oraz gryf do Pb/Jb
Odpowiedz
Nie mam pojęcia, bo nic nie wiem o tym co masz. Czasem taki zupełnie niemarkowy sprzęt potrafi okazać się niegłupią konstrukcją. Ale jeśli jesteś z tego brzmienia niezadowolony, to jest szansa, że Kustom cię ucieszy, wielu chwaliło go za jakość brzmienia jak na małe ćwiczebne kombo. Mnie zadowalał, w czasie kiedy go miałem, używałem też (do innych zastosowań Big Grin ) dużego zestawu Kustoma (head Groove 1200 i paczka g410) i ćwiczenie w domu na szesnastce nie zniechęcało.
Odpowiedz
Kustomy polecam.

Pytaj Gołego, on takiego maluśkiego sobie jednego zakupił
[Obrazek: 10cqjrd.jpg]

(04-05-2011, 12:22 PM)Floyd napisał(a): Aj dąt lajk najs songs abałt flałers in jor her
Aj lajk somting lajk...you noł... fak de łorld mrgreen
Odpowiedz
No to combo co teraz mam to odnoszę wrażenie, że tylko watów ma duzo a wzmak jest nijaki, bezpłciowy. Precel brzmi na tym jak nie precel.

Odpowiedz
Kustom KBA 10x mi w zupelnosci wystarcza do domu, nigdy ale to nigdy nie mialem potrzeby rozkrecania go powyzej 1/3 [4? ;p] mocy. Brzmi wystarczajaco dobrze, eq pozwala cos tam ukrecic jak ci bas na ustawieniach "zerowych" nie brzmi. Wiadomo, to ma 8" glosnik wiec cudow tez nie mozna oczekiwac. Za taka kase polecam.
Odpowiedz
Właśnie. KBA10X mogę odkręcić tylko odrobinę, bo robi się za głośno na ćwiczenie. EQ rzeczywiście sensowny (taki sam zresztą jak w 16). Głośnik natomiast chyba jest 6.5", w szesnastce jest 8" Celestion. Gałka volume w 16 też była sensowniejsza, bardziej liniowo dystrybuowała moc, w przeciwieństwie do dziesiątki, w której chyba całe 10W oddawane jest już w początkach zakresu, przez co nie da się precyzyjnie regulować głośności i muszę się ściszać potencjometrem na basówce, czego nie lubię robić Wink

wtf, w ogóle to szukaj okazji. Jeden kolega chyba z Twoich stron (spod Olsztyna) pochwalił mi się ostatnio, że kupił kombo Ashdown MAG na dwóch dziesiątkach za 400zł.
Odpowiedz
(12-11-2010, 10:03 AM)wtf napisał(a):
(12-11-2010, 09:45 AM)barabas napisał(a): Może Kustom KBA 10X albo KBA 16? Wink

10 troche za mało (czasem jednak zdarza mi się grac z innymi ludźmi) ale ten 16? Grałeś na tym kiedyś?

Ja mam KBA 10, do cichego popierdywania w domu daje radę, a jak podepnę MXRa to już całkiem fajnie jest, ale jeśli grywasz czasem z innymi to kba 16 będzie zdecydowanie lepsza Emotka_2755
Odpowiedz
No dzięki chłopaki Emotka_2755

Odpowiedz
wtf: a zapytaj kowala, bo on jeszcze miał jakiś czas temu jakiegoś Hartkacza na sprzedaż i sam chyba też się wypowiadał pozytywnie o Kustomie.
Odpowiedz
Ja mam 10x i brzmienie jakie jest, takie, powiedzialbym, bardzo gornosrodkowe, strasznie podkresla to "strzelanie" z jazzbassa, jesli w ogole warto rozprawiac o soundzie takiego sprzeciku. Ale to w koncu malutki kombiaczek za grosze. Jesli mnie pamiec nie myli, to nawet gralem na tym na warsztatach bluesowych, jak sobie poza programem jamowalismy, w sporej sali z masa gitarzystow i perkusja i, kurde, jakos sobie poradzil, chociaz bywalo lepiej. mrgreen Wink
Akceptuje go takim, jakim jest Smile
Odpowiedz
(12-11-2010, 08:21 AM)questionmaker napisał(a): Bur, kup japko i już się nie oraj Tongue
EDYTA: Czy wiesz co jest najtrudniejsze w kupnie komputera apple?
nie wiem co jest najtrudniejsze, ale powinni dorzucać lubrykant ;P
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(12-11-2010, 06:27 PM)Burning napisał(a):
(12-11-2010, 08:21 AM)questionmaker napisał(a): Bur, kup japko i już się nie oraj Tongue
EDYTA: Czy wiesz co jest najtrudniejsze w kupnie komputera apple?
nie wiem co jest najtrudniejsze, ale powinni dorzucać lubrykant ;P
musisz się przyznać do swojego homoseksualizmu Tongue

Stingray4/Tokai Jazz Bass/Greco Precel/Microkorg ->Korg Pitchblack - BF2 - OC2 - OC2 - LPB-1 - CEB - Zoom ms60B - DigiTech bass synth wah - mooer slow engine - TC flashback - SA Manta - Joyo American - Joyo ult drive - Digitech Jamman Stereo -> ASH ABM 300 -> TC RS212
Odpowiedz
Pytanko o Peavey Tour 450. Jako iż ma wywietrznik z boku obudowy zastanawiam się czy wsadzić go do racka. Kto go ma i mógłby się wypowiedzieć na ten temat? Są jakieś z nim problemy? Grzeje się?
Odpowiedz
Nie ma, kumpel miał takowego Peavey'a i nie miał żadnych problemów.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 26 gości