Którym kurierem i jak zapakować
Bohen... z własnego doświadczenia wiem, że lepiej odkręcić kółka, do worka foliowego, okleić taśmą klejącą i przykleić np. do rączki od paczki. Nie powinien wtedy kurier nic upier...olić Wink
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
(12-10-2010, 05:18 PM)SUVV napisał(a): Bohen... z własnego doświadczenia wiem, że lepiej odkręcić kółka, do worka foliowego, okleić taśmą klejącą i przykleić np. do rączki od paczki. Nie powinien wtedy kurier nic upier...olić Wink

Dzięki - tak zrobię.Emotka_2755

Odpowiedz
mała rada: z daleka od DHL najgorsza firma na rynku i w dodatku banda krętaczy
Odpowiedz
zapomniałeś dodać, że mają w chooi drogo!
Odpowiedz
Bohen: Obowiązkowo zabezpiecz krawędzie paczki. To jest bardzo ważne.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Odpowiedz
Jak sprzedawałem poprzednią paczkę - kustoma groove'a 410 to przy zamawianiu kuriera powiedziano mi, że przesyłka z kółkami będzie liczona jako paleta, czyli w chooj drogo.
Odpowiedz
to i ja napiszę co-nie-co
Szanowny pan Basstard wysłał mi UPSem rack. Na stronie jest napisane 'dostarczono'. Nikt z moich domowników nie wie o przesyłce. Jutro muszę się przejść do sąsiadów i sprawdzić czy przypadkiem nie odebrali Wink

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
jakim kurierem mozna wyslac mniejsze rzeczy w miare korzystnie? sprawdzalem ups, gls, dpd, dhl i wszedzie patrze i ceny powyzej 30 zl netto wiec sredniawka.

Odpowiedz
teraz jest jakiś motyw e-paczka z poczty polskiej, warto sprawdzić, ale od siebie polecam wysyłanie ups'em przez wysyłajtaniej.pl. póki co mnie nie zawiedli
Odpowiedz
Ja radzę ubezpieczać paczki - wczoraj odebrałem odszkodowanie za zniszczone w transporcie combo basowe.
Trochę dobrego ze złego Smile
Sale prób - www.blacksunsound.pl (a także studio, specjalizacja: rock & metal)
Odpowiedz
bassman - dzieki za podpowiedz! na pewno skorzystam
Odpowiedz
(12-10-2010, 11:08 PM)ANTonio napisał(a): to i ja napiszę co-nie-co
Szanowny pan Basstard wysłał mi UPSem rack. Na stronie jest napisane 'dostarczono'. Nikt z moich domowników nie wie o przesyłce. Jutro muszę się przejść do sąsiadów i sprawdzić czy przypadkiem nie odebrali Wink

Emotka_2755

Sprawa się rozwiązała, kurier zostawił paczkę u sąsiada.
Trochę pozostał niesmak, że nie zadzwonił ale koniec-końców, mogę polecić po raz kolejny UPS

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
(12-11-2010, 09:33 AM)paka napisał(a): jakim kurierem mozna wyslac mniejsze rzeczy w miare korzystnie? sprawdzalem ups, gls, dpd, dhl i wszedzie patrze i ceny powyzej 30 zl netto wiec sredniawka.
Co prawda paczkomat to nie kurier, ale dochodzi szybko, tanio i nie trzeba się użerać z terminem odbioru Smile
Odpowiedz
Chłopcy pomóżta.
Zgłosiłem reklamację głośników do firmy Agito.pl
Odpisano mi:
"(...) Paczkę proszę wysłać na nasz koszt firmą kurierską UPS(nr. klienta 4232E8) przesyłką typu STANDARD (inny typ przesyłki nie będzie przyjmowany). (...)"

W jaki sposób to zrobić? U mnie w zadupiu nie ma żadnej siedziby UPS. Kiedys próbowałem basa wysłać kurierem to żaden nie chciał dupy przywlec po paczke bo nie mam umowy.
Domyślam się, ze oni mają umowę jeżeli na ich koszt ślę.
Tak czy siak jakieś podstawowe wskazówki bym poprosił Smile
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
zadzwoń do nich i zamów kuriera, który przyjedzie do Ciebie do domu i zabierze przesyłkę.

Przy zamawianiu możesz (musisz) podać numer płatnika i podasz ten który dostałeś ze sklepu. Kurier przyjedzie, naklei list, weźmie paczkę i już Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości