Music Man B-HOOD
(12-13-2010, 12:34 AM)citizenkane napisał(a):
(12-13-2010, 12:13 AM)Alfik napisał(a): (...) pickup prosto do jacka przez potencjometr 500K (...)

Ja mam jeszcze potencjometr tonu, ale nie uzywam wiec pewnie go wypierdole.

troszke sie góra otworzy
tone trzymam tylko do singli ale tam i tak mam potencjometry no load

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Alfik masz może jakieś próbki tego cutasa?
Odpowiedz
(12-13-2010, 12:13 AM)Alfik napisał(a): Przerobiliśmy tak cutlasa demanu i brzmiał zdecydowanie lepiej

Kurde, zapomniałem o tym;p chociaż Cutlas to nie SR, ale pamiętam, że nieźle dawał na spotkanku u Szelmy.

Alfik, masz informacje, czy Demanu zainstalował w dziurze singla?
[Obrazek: 10cqjrd.jpg]

(04-05-2011, 12:22 PM)Floyd napisał(a): Aj dąt lajk najs songs abałt flałers in jor her
Aj lajk somting lajk...you noł... fak de łorld mrgreen
Odpowiedz
Chyba tak.
Seymour Duncan SMB-4b oraz Seymour Duncan SJB-1N
Smile
Fender Jazz Bass Deluxe FMT5 => MM Stingray5 => Cort GB5 Custom => Aguilar TH700 + PTC Audio Lil'B 115 + 112

Odpowiedz
dokladnie tak crazy.
wahrocker - to by Ci sie spodobalo Wink zapraszamy do Lbn
Odpowiedz
bendem niedaleko to wpadnem Dr Wink
pytanko do znawców SR
pickup w SR z 95r ceramic czy alnico?
Odpowiedz
Bardziej prawdopodobny ceramik.

Pokaż fote.
Odpowiedz
dokładnie taki
[Obrazek: A_EB_PUP_1.jpg]

[Obrazek: B_EB_PUP_2.jpg]

Odpowiedz
To jest alnico.
Odpowiedz
A bardzo słyszalna jest różnica pomiędzy alnico/ceramiczny/neodym?
Zakładam że mam neodymowego w SR, bo rocznik 2005 i to bez żadnych ingerencji...

Ja wiem że np. Alfik to wszystko usłyszy, i którym palcem było grane a którym nie, i jakie papierosy ktoś palił przy nagrywaniu, ale pytam o zdanie kogoś kto wytłumaczy młokosowi różnicę w brzmieniu Tongue
Odpowiedz
Słychać różnicę, nie potrafię tak do końca ubrać tego w słowa, ale dla mnie przewagę ma alnico, jest bardziej środkowe, ceramik lub neodym - bo już się zgubiłem co było kładzione - jest bardziej konturowy, ma wycofany środek.
Odpowiedz
(12-13-2010, 11:27 PM)Maciejeq napisał(a): Ja wiem że np. Alfik to wszystko usłyszy, i którym palcem było grane a którym nie, i jakie papierosy ktoś palił przy nagrywaniu

Haha mrgreen
Odpowiedz
przed liftingiem (chyba 94) były przetworniki starego typu czyli Alnico ?
Odpowiedz
generalnie zgadzam sie - mm w pasywie gada swietnie i jest pomiedzy preclem a jazzem, choc mi czasem sie przydaje ta poducha i gora z trybu aktywnegoSmile

z tym, ze ja mam east-uk w basie, wiec moze gadac troche inaczej niz orginalny preamp (choc szukalem takiego, ktory jest blisko orginalu).
Odpowiedz
(12-14-2010, 10:22 AM)paka napisał(a): z tym, ze ja mam east-uk w basie, wiec moze gadac troche inaczej niz orginalny preamp (choc szukalem takiego, ktory jest blisko orginalu).

Z tego co mi kiedyś mówiłeś to szukałeś "blisko orginalu", ale 'pre Ernie Ball era'. Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości