4x10, 2x10,1x15 itd... czyli wszystko na temat paczek
to jadymy Maczosa odwiedzic i ograc co sie da! kiedy masz czas?
Odpowiedz
(12-19-2010, 10:04 AM)strzempa napisał(a): to jadymy Maczosa odwiedzic i ograc co sie da! kiedy masz czas?

...zajebisty pomysł, może pomiędzy świętami a sylwkiem?? mam cały tydzień wolny więc loozo Emotka_2403

Odpowiedz
Jestem za, rowniez mam wolne raczej ;]
Zadzwonie do Maczosa w najblizszym czasie i sie dogadamy.

edith:
btw, trza sie kurna na forum spotkać zeby pogadac xD
i ponabijać posty

edyta2:
czamu masz Kukle na awatarze? Big Grin
Odpowiedz
(12-19-2010, 10:09 AM)strzempa napisał(a): Jestem za, rowniez mam wolne raczej ;]
Zadzwonie do Maczosa w najblizszym czasie i sie dogadamy.

edith:
btw, trza sie kurna na forum spotkać zeby pogadac xD
i ponabijać posty

edyta2:
czamu masz Kukle na awatarze? Big Grin

... to tak jest jak się z domu nie chce wyłazić a zaraz nas zbanują za zasyfianie Wink

... awatar - tak wygląda kukla w kiblu Tongue
Odpowiedz
chyba jego sexface Big Grin
Odpowiedz
moglby ktos wytlumaczyc mi najistotniejsze roznice pomiedzy seriami SWR goliathow? zwlaszcza miedzy III a IV
Odpowiedz
@Andrzejoff

III + I = IV Emotka_2403
Odpowiedz
@strzempa

dzieki juz wszystko wiem, dokladnie tego potrzebowalem a w necie nie szlo znalezc

jeszcze troszke jakbys mogl dodac o charakterystyce kazdej z serii; rozchodzi sie o paki 4x10
Odpowiedz
paka 1x18 + 2x8 ma sens?
Odpowiedz
(12-22-2010, 07:37 PM)depravedsouls napisał(a): paka 1x18 + 2x8 ma sens?

Eeee... zależy do czego i co chcesz tym osiągnąć?

jeśli potrzebujesz buuummmm na koncerty to powiem ci szczerze, że lepiej widzę 410 lub 210+115 Wink na próby? ja mam 310 i jest zaaaa głośno...
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
(12-22-2010, 07:37 PM)depravedsouls napisał(a): paka 1x18 + 2x8 ma sens?

Ma sens, ale zamiast 8`` lepsze były by 10`` a zamiast 18``, 15`` Smile
poprostu bardziej uniwersalny zestaw.
Zestaw z Twojego pomysłu miałby konkretnie głęboki bas i dobra wyższą średnicę z racji na 8`` choć sa takie 8`` które wcale nie lecą wyższym środkiem, a dokładnie sica.
Taki zestaw miałby charke typu "uśmiech mariana" (nie mylić ze mnąSmile)
Dobry bas i dobre wyższe rejestry.
Ale jest tez pewien problem z 18``gdyz będzie "opóźniona" w stosunku do szybkiego basu jakimi graja 8``.
Jedyna rada to 18`` z jak najniższym Qts, a 8`` w obudowie closed, zeby odciąć od nich basy, które grałaby tylko 18``.
Jeżeli zaś damy 18`` w closed to nie ma sensu gdyż 15`` w basreflex zagra tak samo nisko, a na starcie mamy znacznie mniejsza i lżejsza kolumne.

Odpowiedz
jest sens pakować się wymiane głośników w http://allegro.pl/fender-lampa-bassman-t...40254.html
na talkbasie tak się o tym wypowiadają:
Cytat:The Bassman 10 was a '70s Fender product. A pair of 6L6's in the power amp, four 10" speakers in a sealed and ported cabinet so it's not much like the old tweed Bassmans that guitarists love. It was the Bassman 50 (later 75) head in big combo cabinet. "Good for bass" is pretty subjective. My experience (I was a Fender dealer from 1977-1988) is that they either sound very very good, or they sound putrid and attrocious. I've never played an average one. We even had two with consequetive serial numbers. One sounded awesome, one was weak, thin, and nasal. We swapped speaker loads, head, etc. They were originally rated at 50 WRMS. When Fender finally countered the Music Man amps (which were 65 and 130 WRMS) the advertised their amps as 75 and 135 WRMS. I've always felt the higher ratings were pretty suspect, but they got some more by using a different power transformer (called "ultraliniear), which was much cleaner than the older version.

The thing is, it's a big, bulky, and rather heavy combo amp with about 50 watts of power. If you can play it first, you can decide if it's a good one for you. I had one which I only sold because of a divorce and move to a 2 BR apt on the second floor. But it was never going to be useful for gigging in my world.

BTW, I really don't like them at all for guitar- too clean, and the sealed cabinet makes them not sparkly like a Fender guitar amp should be. Again, because it's a common misconception, the Bassman 10 is NOT at all like the old tweed Bassmans, nor the Fender '59 Bassman RI.

John
Odpowiedz
a sama 1x18 szybka i selektywna to jaką byście polecili? lub np 3x12 jaką by miała harakterystykę brzmienia.Widziałem taką paczkę Sunn.
Odpowiedz
Recenzja 1x18 (SWR) jest na basoofce (http://basoofka.net/node/24701).
Z moich doświadczeń paczka Noisy (215 z dwoma gwizdkami) pod Piłejem Tour 450 brzmiała nadzwyczaj selektywnie i dobrze, ze sporą ilością dołu, jednak bez przesady.

(12-26-2010, 12:09 PM)depravedsouls napisał(a): a sama 1x18 szybka i selektywna to jaką byście polecili? lub np 3x12 jaką by miała harakterystykę brzmienia.Widziałem taką paczkę Sunn.

I, za przeproszeniem - CHARAKTERYSTYKA A NIE *harakterystyka. No kuźwa mać...
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
sorry kac.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 18 gości