prupki basów - forumowy ruch aranżacyjno-brzmieniowy
człowieniu... h i e przez cały numer. tyle.
Odpowiedz
a, d, e, g, fis, cos na tych dzwiekach wszyscy jadaBig Grin kowal tam wiecej zagral, niech sie wypowieBig Grin
Odpowiedz
jeszcze jedna gitarka
precel deluxe z wywalonym EQ.przestrojony do D.struny Roto stal.pickup Seymour Duncan Antiquity II Series "Pride" P Bass
http://w420.wrzuta.pl/audio/9DSw6JnuPfU/rnb-precel
Odpowiedz
@burn - h moll, e dorycka (to w sumie to samo). W dźwiękach wygląda to tak: e, fis, g, a, h, cis, d. Spore możliwości grzania chromatycznego - więc jak nie trafisz, to się nie łam ;-)
Gram na nerwach.
Odpowiedz
fis mi nie leży ;P
coś kombinuję już, ale ja grać nie umiem Big Grin
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Nie bądź taki skromny dobra? Ja nie umiem i prupkie dałem. O brzmienie chodzi Big Grin
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Sam zasiadłem do tej próbki, ale nic nie nagram, jakoś będzie ssała paue mrgreen Ale z samego grania do podkładu niezła frajda, naprawdę.
Odpowiedz
wszyscy ssiemy paue, wiec nagrywajcie!
Odpowiedz
(05-04-2010, 05:55 PM)paka napisał(a): a, d, e, g, fis, cos na tych dzwiekach wszyscy jadaBig Grin kowal tam wiecej zagral, niech sie wypowieBig Grin

no właśnie trochę za dużo jak na mój gust... ale jako dziwka bez szkoły mam prawo się nie znać ;p
Odpowiedz
Hej, i ja dogralem
Nexus Gom Jabbar Fretless na rocznych flatach

http://w927.wrzuta.pl/audio/4pjSKWHQ1E3/brandy_phantom

przepraszam ze tak krzywo, bardzo sie spieszylem przy ukladaniu groovu i nagrywaniu

pozdr
TS
Odpowiedz
Tzn ja dziś na sali prób byłem o 17tej, wyszedłem o 22, nagrywałem od 22.30 do północy a potem phantom mi dał próbkę.

To stwierdziłem, że też sprobuję i w parę minut nagrałem takie coś. Gruby mówi, że kiepsko i muszę rzucić granie. Pewnie ma rację - nigdy nie grałem takich rzeczySmile

Rano posłucham to się załamięWink

http://fatbellyfamily.pl/downloads/brandi_belle_.mp3
Odpowiedz
jaki bas? potrzebuje do uzupelnienia pierwszego postu;d
Odpowiedz
A nie słychać?Wink
Odpowiedz
@groza - rzuć granie ;-) Fajny groove - zupełnie się wyrwałeś ze schematu. Fiu fiu Big Grin
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(05-04-2010, 03:29 PM)miklo napisał(a): [...]W Twoim jest sporo precla, brzmienie takie dość matowe, miękkie, bez warkotu. I to mi się kojarzy tak a nie inaczej po prostu Big Grin Fajne tak na marginesie.

Dzieki zatem. Takie brzmienie jak widac mozna uzyskac z pickupow jazz(przy gryfie) i humbucker Musicman style(mostkowy, probuje sobie wyobrazic humbucker MM przy gryfie Big Grin ). Wszystkie pickupy i tak sa z tych samych materialow tylko inaczej zestawionych. Chcialem w tej probce dojsc do brzmienia podobnego jak u Bartka Krolika na AEIOU Sistars. Srednio sie udalo, ale i tak nie jest zle jak sadze. Cwiczylem sie z tym kawalkiem na Ampegu SVX i SVT 4 pro, tam glissy (Grottopodobne) wychodzily genialnie po prostu i wrecz cala morda mi sie smiala slyszac to, ale nie majac jeszcze opanowanego Reapera nie udalo mi sie tego zarejestrowac. Brak warkotu spowodowany sporym skreceniem humbucka, tudziez gdy jego rozkrece (przy nowych strunach) zabrzmi znajomym musicmanowym warkotem, tudziez nie wiem czy on pasuje do tej stylistyki, w ktorej jednak jestem przyzwyczajony do Precli i Jazzow jak u Sistars i Pinnaweli. All in all najbardziej pasuja mi tu wszelkiej masci Fendery takze basy Wahrocker'a i Uncle rzadza jak dla mnie. Tudziez bez dobrej jakosci sluchawek nie widze prawie zadnych roznic w instrumentach Grubego, ktore zaloze sie sa dosc znaczne.

PS Groza calkiem inne podejscie. Oczywiscie im mniej tym lepiej jak widac w zalaczonej probce Wink Octaver tam byl tylko?
Btw bardzo dynamicznie zagrane ghosty, cicho a wyraznie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości