Pomoc w identyfikacji przetworników
modej J napewno nie, jak już to są ultrajazzy jeśli pod tą taśmą izolującą są 2 precle, jak nie to na bank nie sa dimarzio
Odpowiedz
Za mało zdjęć... Dimarzio na 99% nie ani modej J ani Ultra Jazz - one mają zupełnie inną konstrukcje i inne oznaczenia kablowe dodatkowo wyprowadzenie na 4 przewody... fendery miały gole cewki i szary papier... choć plastikowa obudowa wygląda jak z fendera z lat 80siatych może to być cokolwiek. Z tego co wiem Dimarzio nie robiło singli do basu. Na starych dimarzio nie było raczej napisów

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
Wyślij foty do dimarzio, może będą w stanie powiedzieć czy to ich produkt i ewentualnie jaki.
Odpowiedz
Może to jest jakiś składak. Obudowa Fendera a bebechy DiMarzio, albo odwrotnie.
Odpowiedz
Nie wiedziałem gdzie napisać więc piszę tu skoro i tak temat już w sumie "martwy" więc nie zaspamię go mocno Smile
Otóż pyta mnie koleżka co mu basik ustawiałem przy okazji czy można wymienić w nim pickupy.
Odcinając się od kwestii czy się opłaca czy nie (jego sprawa) szukałem po necie ale gówno znalazłem.
Jak miałem to w rękach to wydawało mi się, że te pikapy są jakby większe/masywniejsze od "standardowych" (czyli np przystawki P w moim Preclu). Nie porównywałem tego ale tak na "pamięć" mi się wydaje a co do singla to nie wiem bo nie grałem na niczym co ma singla oprócz tego.
No więc ktoś zorientowany może jest i wie czy TUTAJ będą pasować "zwykle" komplety P+J dostępne w sklepach czy nie da rady wymienić tych pikapów w razie co bo to są jakieś łoszburnowe "kastomy"?
[Obrazek: 2gsir0w.jpg]

Odpowiedz
Pickup P na pewno da się wymienić na SPB-3.
Odpowiedz
A skąd mości wie jezeli mozna spytać? Smile

Odpowiedz
Swego czasu miałem go w swoim T14.
Odpowiedz
O proszę Smile
Okej, dzięki za odp Emotka_2755
Jakby ktoś coś se przypomniał to piszcie Smile

Odpowiedz

Skocz do: