G&L Tribute L-2500 - co sądzicie?
Burnu, niby racja Wink Macalem ostatnio jednego SR5 - bardzo ladnie zsetupowany i gryf byl bardzo-bardzo. Aczkolwiek do swojego GLa juz przywyklem do tego stopnia, ze jak lapie za jazza, to nie wzdycham z ulga "ale wygodnie!", tylko mysle "wow! dziwne!" Wink
Obnizylem w koncu troche akcje - nareszcie znalazlo sie troche gory i BARDZO fajny fretbuzzik. Ciesze sie jak z nowego Smile
Odpowiedz
dziwne, jak ja grałem, to była i góra i fretbuzz Wink
a fakt pokaleczenia przez progi pomijam, bo to można zeszlifować
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Burn- idzie sie przyzwyczaic. Miałem wcześniej ltd który był dużo wygodniejszy, ale po dłuższym graniu męczyła się lewa ręka. W g&l sie nie meczy zupelnie Smile
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Ja mam niską akcję i da się wytrzymać - jest dość wygodnie.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Well, tak waliles, ze huczalo - to i fretbuzz byl Wink Zreszta w Piasecznie na tym sprzecie... CLka, SM-900. Jak wroce na prowincje, to galami bede musial pokrecic.
Przy mojej technice za bardzo sie meczylem, zeby ladnie warczal. Do teraz!
A progi juz palcem zeszlifowalem! Wink

RE: up
Wy sie nie odzywajcie, czworkowcy. Nie wiecie, jak to jest!
Odpowiedz
no w 4czce nie ma problemu z wygodą, ale 5tka jest totalną halabardą ;P

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
jak gada stuna b w l2500? Goly masz wersje USA czy tribute?
Odpowiedz
Tribjut.. B zapierdala aż miło.
Mostkowy pickup równolegle zabija! (mam wrażenie jest bliżej mostka niż w SR5)

Odpowiedz
Jest bliżej mostka Smile On zabija w trybie szeregowym. W ogóle obydwie przystawki w szeregowym zabijają. Równoległego praktycznie nie używam, choć też brzmi ok.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
nie wiem w którym trybie.. tym bardziej suchym Big Grin

Odpowiedz
Przystawki w GLu sa duzo blizej mostka, niz w SR HH.
Tryb rownolegly to sutek w dol? mrgreen Co kto lubi. Ja mam prztyczek w dol, bo w przeciwnym razie bas dostaje wiecej dolu i mocniejszy sygnal, co sie przeklada na przesterowanie mojego wzmaka, gdzie gain i tak jest w okolicach godziny 8 Wink
A struna H sie zgadza jak najbardziej, teraz tylko sflaczala (zajezdzilem daddarki w dwa dni) i do tego owijka zaczela sie zwezac przed siodelkiem przy przelozeniu przez korpus. W piatek lub sobote zrobie pranie i pewnie przez most przeloze, chociaz wtedy traca taka fajna sztywnosc.
Odpowiedz
Tak. Pypek w dół, to równolegle (jak w MM). Pypek w górę, to szeregowo (jak na przykład czasami w Ken Smith).
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(03-26-2011, 07:48 PM)miklo napisał(a): On zabija w trybie szeregowym. W ogóle obydwie przystawki w szeregowym zabijają. Równoległego praktycznie nie używam, choć też brzmi ok.
Ja tak samo, na początku grałem tylko na równoległym, ale zwróciłem uwagę, że szeregowy ma więcej przestrzeni. Dołu dodaje na piecu i jest w porządku

Odpowiedz
ja nie wiem, w którą miałem pypek Big Grin
wiem, że łatwo było ustawić, żeby napierdalało jak lubię, a nawet lepiej Emotka_2755

a przesterowanie wzmaka to u mnie pół soundu Wink

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości