04-13-2011, 11:53 AM
(04-13-2011, 10:55 AM)OMSON napisał(a):(04-13-2011, 09:49 AM)Burning napisał(a): Omson:
1) porównywałem ostatnio swojego Precla 83' z kilkoma innymi i zrezygnowałem z pomysłu sprzedaży, a różnica w cenie za CBS-era i współczesne MIA nie jest powalająca;
2) Wal musi być drogi, bo inaczej terminy realizacji byłyby 5letnie, a nie roczne - 2 goście ni wyreza ręcznie 150 basów miesięcznie.
Wiesz co stary? Wrzuciłbyś humby+elektrownię od Wala do dowolnego basu neck-thru i miałbyś to samo. Także z tym ręcznym dłubaniem to taki sam cyrk jak z instrumentami vintage
Widzisz, kiedyś drewno na instrumenty pochodziło z lasu a nie "przyspieszonych hodowli" jak obecnie. Możesz współczesne basy wytrząsać i tak nic to nie da - jakieś głuchawe - inna jakość materiału. Pickupy tez robiło się inaczej niż obecnie...
Stare Musicmany to inna bajka niż te po 2000, a to co trafiło do naszego kraju to jeszcze inna historia. Nie wiem ile ograłem SR - a ile z tego było dobrych lepiej nie pytajcie ............ o kurczę toż to Music Man B-HOOD