02-17-2012, 10:16 PM
(02-17-2012, 09:15 PM)groza napisał(a):(02-17-2012, 07:52 PM)solartron napisał(a): Z całym szacunkiem elektroniką nic ukręcić się nie da... zwłaszcza tą pochodzenia MM ... ale jeśli za bardzo nie ruszać tymi kneflami, to z pickupów brzmi jak SR jak w latach 70 czy SR5 z pierwszych lat produkcji - czy raczej jak te z XXI w.?
Sorki za głupie pytanie ale brzmienie na linku powyżej do jakiegokolwiek SRa jakiego słyszałem i na jakim grałem trudno mi porównać. Równie dobrze mógłby to być dowolny bas - niekoniecznie MM i niekoniecznie droższy
Też nie podzielam wiary w moce nadprzyrodzone preampów, i po tym nagraniu to faktycznie raczej słychać tylko, że nie jest to precel grany kostką
+1 za precela
i +2 za drogszy;]
Z nagraniami chodziło,że to normalny bas, który fajnie miksuje z całym bandem o brzmieniu uniwersalnym. A nie jak czasem da się słyszeć o nim opinie,że to "niewiadomo na co i po co wymyślone ustrojstwo, które brzmi i wygląda jak zabawka".
Jeśli preamp i EQ nadprzyrodzone nie, ale jak wcześniej pisałem skuteczne, na pewno bardziej niż w SR. i nie chodzi mi o ukręcanie cudów z preampu, bo 99% idzie z łapy. chodziło mi bardziej o to,że baaardzo różne brzmienia można na nim uzyskać i co ważniejsze, takie brzmienie, które Ci odpowiada..
podsumowując
(02-17-2012, 09:22 PM)bunialski napisał(a): Ciekawe wiosło - inne niż wszystkie.
sedno sprawy
MusicMan Bongo 5 HS ->WARWICK X-TREME 5.1 ->2xWCA 211