(01-18-2013, 11:06 PM)OMSON napisał(a):(01-18-2013, 10:03 PM)Alekone napisał(a): 1. gram kostką, nie aż tak gęsto jak Ty, ogólnie płynę basem ciągle, to jakieś melodyjki w zwrotce, to gęste prymy w refrenie.
Zachodzi domniemanie, że Alfik postrzega Twoje potrzeby poprzez pryzmat swoich upodobań - więc zanim dogłębnie weźmiesz do siebie jego solucje, przeczytaj co ma w sygnaturce na samym dole (dżołk)Moim zdaniem, dla Twojego zespołu najkorzystniej wypadłby zestaw Ampeg SVT-3Pro + SVT-410HLF (chociaż lżejsze to nie będzie) z jednym z proponowanych wcześniej przeze mnie fuzzów od Pinia. Looknij do końca na to demo (koleś trochę śmiesznie buduje zdania, ale jego replika działa w skrócie tak, jak ten zmodyfikowany Mamut Pinia):
http://www.youtube.com/watch?v=knfvL5POuEM
Po prostu (w kontekście tego co opisałaś) lepiej by było, jakby bas bardziej pompował tak, aby pozostałe pasma instrumentów były niejako w nim osadzone, zamiast jechać na samym przodzie... Ani to nie robi klimatu, ani nie klei. Ot wieśniaka manifestacja ego.
Kolego Omson... Zachodzi domniemanie, i to z prawdopodobieństwem bliskim 1, ze Twoj stosunek faktycznej umiejętności grania i ukręcania czy też produkowania brzmienia do ilości wypisywanych postów jest wielokrotnie mniejszy od mojego, więc sugerował bym abyś zbyt dużo nie domniemał na temat mojego postrzegania cudzych potrzeb... To jakby nie Twój problem

Większość ludzi na tym forum, która wzieła sobie moje rady do serca ma się raczej dobrze i nie narzeka...
SVT3 pro + HLF do grania na fuzach akurat bardzo średnio się nadaje. - Są oczywiście gorsze kombinacje, ale ta jest akurat bardzo pzeciętna.
1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor
![[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]](http://i338.photobucket.com/albums/n414/bassalf/1218859243852_f.jpg)