(01-30-2013, 12:59 PM)OMSON napisał(a): A czemu nie chcesz po prostu aktywnego monitora sobie kupić?
Mamy już dwa Ale korzystamy z nich wszyscy - ustawione jako Side fill, na statywach, grają pełnym miksem tak aby można było operować proporcjami ze sceny bez potrzeby ciągłego wychodzenia i słuchania przodów... .
W każdym razie z odsłuchów bas wywalam, bo to nie są kolumny przystosowane do gitary basowej - daje na nich HPF przy 100Hz bo po co je pruć basem.
A wzmak chce mieć tylko dla siebie, grajacy cichutko, pod katem, 1.5 metra od głowy - sposób sprawdzony i wszędzie zdaje egzamin - słyszę całe pasmo, artykulacje, a chłopaki nie narzekają że bas dudni i za głośno
Poza tym wzmak musi też służyć jako sprzęt do ćwiczeń w domu - co prawda teraz nic nie ćwiczę ale może w końcu zaczne
(01-30-2013, 01:31 PM)handy napisał(a): Jak tylko odsłuch to BA 115 używane za ~1000zł a reszta na nowy basNowego basu nie potrzebuje Lakland 55-02 w tym momencie to dla mnie optimum.
(01-30-2013, 01:27 PM)herp napisał(a): A Ampeg PF-350 + PF210?Ampegi to dobre sprzęty ale też dość ciężkie, tutaj obydwa po ok. 30 kg... a kręgosłup mnie tak napierrrr... Starość nie radość, a będzie tylko gorzej.
Jedynie Neodymy wchodzą w gre i waga do max 20 kg i to już za dużo, bo mam zakaz.