(07-10-2013, 08:53 AM)paluch1986 napisał(a): Chodzi za mną rackowy sansamp, tylko nie wiem za bardzo na którego się zdecydować, próbki w necie są różne, zakładam że będę grał na nim tak zwane nowoczesne ciężkie komercyjne granie (zielone Ernie Balle, żadnych flatów) i potrzebuję czegoś co mi zrobi ścianę dźwięku mówiącą "nie potrzeba drugiego gitarzysty w kapeli" oraz "nie potrzeba drugiej gitary kiedy gitarzysta gra solo i zostaje bas z bębnami". Sansamp został mi polecony że zrobi robotę dlatego pytam o niego Ponieważ informacje o Sansampach są porozrzucane po całym forum, pomyślałem że można by zebrać doświadczenia forumowe w jeden temat
Wiem tyle że:
RBI ma Blend i Presence
RBM ma Blend i Parametryczny Środek
PSA ma możliwość przesterowania osobno pasm dół/środek/góra i jest programowalny.
Jeżeli ktoś ma PRAKTYCZNE porównanie ze sobą w studiu/próbach/koncertach to poproszę o opinie i doświadczenia
Odezwij się za tydzień, podeślę Ci Abigara na tydzień o ile nie testowałeś. Napierdala znakomicie i nic nie tnie dołu - grasz dużo na H tak jak ja, więc to ważne. Ja mam z paki to co mówisz - jak wdepnę przycisk to jest nowoczesna ściana zła w całym pasmie - pod solówkami itp. nic nie brakuje.
RBI gra jak sansamp, na PSA da się dużo ukręcić, ale to droga zabawa.