(06-14-2013, 01:56 PM)Fabian napisał(a): Dzieki za opinie!
Bandcamp dla leniwych, http://thermitmetal.bandcamp.com/
W związku z prośbą o opinię informuję, że po wysłuchaniu piosenki "zombie lover" usłyszałem następujące zniewagi:
brzmi jakbyście grali bardzo dobrze. Nie wiem jak jest live, jeśli tak jak tutaj to jest super. Charyzmatyczny, konkretny wokalista, choć chyba tu i tam było to strojone (jeśli się mylę to przepraszam!).
Bas nie tylko słychać, że grasz, do tego słychać dokładnie co grasz. A grasz i brzmisz bardzo, bardzo dobrze - w tego typu stylistyce to chyba dosyć wyjątkowa rzecz. Chylę czoła.
Najgorzej wypadają brzmieniowo bębny - walą sztucznością i kartonem niestety na kilometr, do tego miks o ile na pewno przyzwoity, to nie jest to światowej klasy produkcja (na tanich głosniczkach gra git, niestety na moich DT już jest mniej dobrze). Order uśmiechu dla gitarzystów, za to, że nie są kretynami z pod szyldu "dajmy głosniej moją gitkę, jeszcze słyszę resztę insturmentów..."
Ogólnie wszystko się fajnie mieści w stylistyce którą wybraliście i wyróżnia pod względem poziomu na tle innych kapel tego typu. Teraz już kwestia ogarniętego menago i kontatków - muzycznie to co trzeba to już chyba jest (przy założeniu że przy nagrywaniu nie cięto w chuja).
Ja trashu nie cierpię i - o ile nie jestem zmuszony - nie lubię słuchać, ale wysokiego poziomu (poza budżetem na nagrania) wam nie sposób odmówić.