09-19-2013, 02:53 PM
Obywatelu, ja też mam swoje źródła - robiłem spory research, gdyż głupio nie wiedzieć tego i owego o basiście, który był moją pierwszą inspiracją. Na fretlessie na pewno było nagrywane "My Melancholy Blues", używał go również w koncertowych wykonaniach "'39" (w studiu nagrał to... na kontrabasie). I był to Precel z klonową podstrunnicą. A odniosłem się do informacji, że większość musicmanowych nagrań to był MM fretless, a nie do tego, ile nagrał na bezprogu.
Music Man był używany przez niego w czasach od "A Day at the Races" do "The Game" (gdzie pojawił się choćby w "Another One Bites The Dust"). Tak poza tym - do nagrań używał głównie Precla, w kilku wersjach zresztą (miał m.in. Elite'a). Warwicka Buzzarda ze zdjęcia powyżej użył tylko w klipie. Miał też Wala - widziany tylko na jednym graniu, i to nie z Queen, tylko gościnnie (nie pamiętam już z kim)...
Tak więc wierz mi - też wiem to i owo.
Music Man był używany przez niego w czasach od "A Day at the Races" do "The Game" (gdzie pojawił się choćby w "Another One Bites The Dust"). Tak poza tym - do nagrań używał głównie Precla, w kilku wersjach zresztą (miał m.in. Elite'a). Warwicka Buzzarda ze zdjęcia powyżej użył tylko w klipie. Miał też Wala - widziany tylko na jednym graniu, i to nie z Queen, tylko gościnnie (nie pamiętam już z kim)...
Tak więc wierz mi - też wiem to i owo.