[chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak"
1. Plusy to ja przyznaje se sam (mam ich obecnie 50.0002.239) bo jestem mądrzejszy od wszystkich. Ale dzięki Wink

2. W skrócie:

zwrotka: dziam dziam łaku łaku czaka dziam
refren: dżżżyńńńńńńń pring..... łiiiii

3. Koncepcja z modułem brzmieniowym fajna, to jest git - ale jakbyś go na jedną frazę wyraźnie wypuścił by dograł jakiś fajny lead pt "mam połamaną rękę więc zagram 4 nuty po durze w dół" to by takie tymczasowe oddzielenie waszych partii zwróciło uwagę słuchacza - 10 sekundowe solo na tym samym pulsie sie nie liczyWink.

Ogólnie warto poanalizować pod tym kątem np. moloko, oni momentami trochę podobnie grali. Są mistrzem świata własnie aranżacji, podziału fraz i przykuwania słuchacza na różne rzeczy w różnych częściach numeru, choćby prostym patentem, że wokal w refrenie jest np. w innej oktawie niż zwrotka - albo za pierwszym razem normalnie, a za drugim wyżej albo z jakimś dodatkowym głosem. Itp. Itd.

Np. tutaj coś BARDZO OGÓLNIE podobnego, z tego jest do zajebania spokojnie parę pomysłów nawet bez tak bogatego instrumentarium:

http://www.youtube.com/watch?v=FMRixR-RRUg

Że znasz płyty to ja wiem, bo wszyscy znają, ale chyba mało osób tak jak ja siada i w notatniku spisuje fraza po fraza co się dzieje i zmienia, by pod koniec numeru zrobić "kurwa... jebani.".
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
[chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez zakwas - 10-20-2013, 06:14 PM
RE: [chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez herp - 10-20-2013, 06:26 PM
RE: [chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez herp - 10-20-2013, 06:53 PM
RE: [chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez yarzenioova - 10-21-2013, 06:27 AM
RE: [chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez yarzenioova - 10-21-2013, 07:44 AM
RE: [chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez groza - 10-21-2013, 08:45 PM
RE: [chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez herp - 11-04-2013, 11:27 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości