[PROŚBA O OPINIE] Nowe demo Phonic Control
Hej.

IMO:

O soundzie nie ma co rozmawiać - pozostawia dużo do życzenia, ale tego bez dużego doświadczenia i stosownego budżetu nie da się obejść. Jak na promo/demko to jest ok, jedyne co bym zrobił to wypierdolił tak mocny limiter/kompresor na blachach i całość trochę ściszył - przy mocniejszych fragmentach nagranie wyraźnie się zatyka i blachy zasysa okrutnie.

Numer 2 jest fajnie, prosto zaaranżowany - osoba która to robi w zespole niech robi to dalej, bo umie.

Ciekawy, dosyć charyzmatyczny wokal, ma dobrą i lekką i mocną barwę - to bardzo duży plus. Niech trochę ostrożniej stosuje transakcentację - jest jej dużo, czasami jest fajna, ale ogólnie trochę za dużo tego. W pierwszym numerze ten kwadrat rytmiczny w frazie wokalu już przeszkadza. Angielski, jak zwykle, prawie kompletnie niezrozumiały, poza nieodzownymi Pain i Fury i SufferingWink

Niech pracuje nad teorią, ma trochę ograniczony zasób nutek - jak w 3 numerach już się wyraźnie powtarza, to nie jest to dobry znak.

Dużą wadą są - jak zwykle - teksty. Dla mnie są kompletnie o niczym z kategorii Tekst O Dużym Znaczeniu, Ciężkie Życie Mam™. Ja tam nie lubię.

Ogólnie to jedno z fajniejszych nagrań jakie tu słyszałem, jeszcze z 40 takich trzeba zrobićSmile
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: [PROŚBA O OPINIE] Nowe demo Phonic Control - przez yarzenioova - 11-15-2013, 09:07 AM
RE: [PROŚBA O OPINIE] Nowe demo Phonic Control - przez groza - 11-18-2013, 09:16 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości