(01-10-2014, 03:04 PM)Maciejeq napisał(a): ... kolejny co tunera nie miał...
Pecuś, jeszcze się nie spotkałem z wyjściem tuner out i odłączaniem od niego sygnału (automatycznie czy inną, cudowną drogą).
Nie chodzi o odłączanie sygnału w Tuner Out (pzdr groza

(01-10-2014, 03:04 PM)Maciejeq napisał(a): Jeżeli wzmacniacz nie ma wspomnianego mute (a zaskakująco mała ilość ma) ew. standby jeżeli masz hybrydę/lampę, to chyba innej drogi nie ma.
Ewentualnie jak tak bardzo Ci to przeszkadza, to wepnij w pętlę szeregową, jeżeli taką masz.
Wtedy masz podłączenie jakbyś normalnie od przodu pieca wchodził, ale efekt zdaje się być taki, jaki chcesz osiągnąć. Tylko tuner musi mieć wyciszanie w trakcie strojenia, ale to już się zapewne domyślasz
Koncepcja z pętlą ciekawa i warta przetestowania, dzięki

(01-10-2014, 03:04 PM)Maciejeq napisał(a): Zupełnie nie rozumiem czemu miałoby to podłączenie służyć, no ale są dla upartych metody
Koncepcja z "mute" we wzmacniaczu polega na tym, że mam w racku wzmak + tuner. Tuner wpięty we wzmak wyjściem "tuner out". Gitara wpięta we wzmak (czyli sygnał nie przechodzi przez tuner, więc nie jest obcinany - korg dtr 1000, który posiadałem ciął sygnał bardzo wyraźnie).
W czasie koncertu jak chcę się nastroić to wciskam "mute" we wzmaku, nie słychać mnie na scenie (i przed nią) i się stroję.
Miałem tak wcześniej w zestawieniu z Ampegiem SVT3-Pro i było to bardzo wygodne oraz praktyczne rozwiązanie

Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410