01-10-2014, 08:14 PM
Yarzenioova, powiem tak - dużo zależy od tego na którym basie i do grania jakich klimatów. Poza tym tutaj gałki na preampie są ustawione na okolice 5 (w skali od 1-10) do grania w domu bo przy odkręceniu master volume na okolice 0,7 już jest za głośno (więc korekty głośności robię preampem).
Poza tym wszystkie ustawienia gałkologii na tym zdjęciu to są eksperymenty - nie znam się na tym, a tym bardziej, że paczka stoi w pomieszczeniu o słabej akustyce i biorąc pod uwagę fakt, że gram solo to sobie eksperymentuje. Kiedyś (niedawno) padł pomysł, żeby ktoś znający się na rzeczy (a co najmniej kilka osób na tym forum ma o tym pojęcie) napisał co nieco o gałkologii właśnie i ustawieniach szczególnie EQ.
W normalnych warunkach nie widzę przeszkód do rozkręcania preampu do 7-8.
Właśnie zobaczyłem, że jesteś z Wrocławia - ja też tutaj mieszkam, tylko nagłośnienia nie mam przy sobie (nie mam warunków do trzymania go tutaj ani do grania na nim). Jak coś się zmieni w tej kwestii to dam Ci znać - będzie okazja, żebyś posłuchał, ograł.
A co do XL (co prawda słyszałem 4.5XL a nie 410XL) to mi się podobało jak to gra i w sumie tylko jej gabaryt mnie przerażał. Z resztą była też jedna paczka 2x12 Hartke z tej serii i też to bardzo fajnie grało, ale było tylko w wersji na 4Ohmy, a docelowo mierzyłem w 2 paczki więc to odpadło w przedbiegach.
W normalnych warunkach nie widzę przeszkód do rozkręcania preampu do 7-8.
Właśnie zobaczyłem, że jesteś z Wrocławia - ja też tutaj mieszkam, tylko nagłośnienia nie mam przy sobie (nie mam warunków do trzymania go tutaj ani do grania na nim). Jak coś się zmieni w tej kwestii to dam Ci znać - będzie okazja, żebyś posłuchał, ograł.
A co do XL (co prawda słyszałem 4.5XL a nie 410XL) to mi się podobało jak to gra i w sumie tylko jej gabaryt mnie przerażał. Z resztą była też jedna paczka 2x12 Hartke z tej serii i też to bardzo fajnie grało, ale było tylko w wersji na 4Ohmy, a docelowo mierzyłem w 2 paczki więc to odpadło w przedbiegach.