01-16-2014, 11:41 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-16-2014, 11:42 PM przez JAZZ-BASS.)
(01-16-2014, 03:20 PM)Markus napisał(a):(01-13-2014, 08:39 PM)Mr.Morris napisał(a): Kurcze, dzięki za sam schemat. Już za to jestem mega wdzięczny. Powiedz mi jeszcze duża jest szansa na to, że któryś z wymienionych osobników akurat natknie się na ten post?Nigdy tu nie zaglądam ale dzisiaj coś mi kazało tu zajrzeć.
Mr.Morris - na samym początku początku masz u mnie minus, bo zamieściłeś zdjęcia tak niskiej jakości, że aż wstyd coś takiego pokazywać. Chcesz pomocy to wysil się trochę.
Cewki w tych przystawkach są symetryczne i te potencjometry regulują symetrię sygnału. To może przekładać się na brzmienie przystawki ale pewnie chodzi głównie o zminimalizowanie przydźwięku.
Marek
Ja sobie też przypomniałem co_nieco z dawnych czasów.
Kręcąc tymi małymi potencjometrami nieznacznie zmieniało się brzmienie i miałem wrażenie jakby "zwiększała się czułość" przystawek.
Zjawisko było podobne do tego, jak bym regulował wysokość przystawek (czyli ich odległość od strun).
Osobiście w żadnej z trzech TRB nie miałem nigdy problemu z jakimkolwiek przydźwiękiem....
W ramach równouprawnienia żądam wprowadzenia do handlu serków heterogenizowanych...