02-05-2014, 08:33 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2014, 08:37 PM przez paluch1986.)
Analogowe zabrzmią pełniej, naturalniej, cyfry (zwłaszcza te starsze) mogą powodować że przestaniesz się słyszeć na tle kapeli (mogą ale nie muszą, zależy od wielu czynników m.in. z kim grasz, jakie efekty chcesz mieć). Miałem starego Zooma, strasznie źle wypadł (szumił, znikałem w kapeli jak odpalałem go), nowy już lepiej. Dużo zwolenników mają Pody Line 6, ale nie mogłem z niego nigdy wykręcić tego co chciałem, analogowy Polish Love za sto ileśtam złotych brzmiał dla mnie znacznie lepiej. To tylko moja skromna opinia.
Edyta: Przy okazji coś co raz z gitarowym zauważyliśmy przy porównaniu POD XT-> lampowy koniec mocy vs gitara w pełną lampę: Gdzie się nie stało w kanciapie to sygnał z lampy brzmiał niemalże identycznie, gdzie się nie stało to sygnał z Poda brzmiał inaczej.
Edyta: Przy okazji coś co raz z gitarowym zauważyliśmy przy porównaniu POD XT-> lampowy koniec mocy vs gitara w pełną lampę: Gdzie się nie stało w kanciapie to sygnał z lampy brzmiał niemalże identycznie, gdzie się nie stało to sygnał z Poda brzmiał inaczej.