06-23-2014, 12:32 PM
organizator koncertu chwilę po wyładowaniu gratów "dom kultury kupił nowy sprzęt do nagłośnienia sali, wiec nie wynajmowaliśmy akustyka z zewnątrz, ale nowy mikser ma tylko 5 kanałów, więc nagłośnimy wokal i perkusję a gitary i bas pójdą z pieców, ok?" (spora sala widowiskowa z gołymi ścianami)
dziewuszka w czasie koncertu nagłaśnianego po bożemu w całości na przody między numerami krzyczy z sali "możecie się trochę ściszyć? bo nie można rozmawiać"
basista innej kapeli na sekundę przed swoim sound checkiem "ej, to twój piec? mogę na nim zagrać koncert?" (nie miał nic a nic swojego do nagłośnienia)
perkusista na próbie "w tym fragmencie muszę grać bez metronomu, bo wszystko jest trochę szybciej niż ustawione tempo"
jakiś przypadkowy widz po gigu "fajny koncert, grasz lepiej niż mój szwagier"
dziewuszka w czasie koncertu nagłaśnianego po bożemu w całości na przody między numerami krzyczy z sali "możecie się trochę ściszyć? bo nie można rozmawiać"
basista innej kapeli na sekundę przed swoim sound checkiem "ej, to twój piec? mogę na nim zagrać koncert?" (nie miał nic a nic swojego do nagłośnienia)
perkusista na próbie "w tym fragmencie muszę grać bez metronomu, bo wszystko jest trochę szybciej niż ustawione tempo"
jakiś przypadkowy widz po gigu "fajny koncert, grasz lepiej niż mój szwagier"

Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410