głupoty, które mówią ludzie na próbach/przy nagraniach
(06-23-2014, 12:22 PM)Legion napisał(a): Realizator przed nagrywkami kazał przynieść garowemu "klika" (tempa)...
ten przyniósł metronom... do studia... pospadaliśmy z krzesełmrgreen
Hm. Jak mi by ktoś kazał przynieść klika to też bym przyniósł metronom. Nie chcę być perkusistą. Niech ktoś mi wytłumaczy? Smile

I coś od siebie. Na pierwszy ogień perkusiści:

"Ten metronom gra nierówno."

"Gram tylko w parzystych tempach."

"Taką mam koncepcję brzmienia." - kolega "stroił" tomy najniżej jak się fizycznie dało. Obręcze dokręcone dosłownie na tyle, żeby naciągi nie spadały. Tomy brzmiały jak uderzenie poduszką w plandekę.

"Podwójna stopa jest dla ciot." - ten sam kolega co powyżej, Wymyślił sobie, że będzie grał "galopki" jedną stopą. 10 lat minęło, nadal nie do końca mu to idzie a podwójna stopa nadal jest dla ciot.
Gram rocka, grunge, covery oraz wesela Cool
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: głupoty, które mówią ludzie na próbach/przy nagraniach - przez yarzenioova - 06-21-2014, 11:12 PM
RE: głupoty, które mówią ludzie na próbach/przy nagraniach - przez yarzenioova - 06-22-2014, 05:05 PM
RE: głupoty, które mówią ludzie na próbach/przy nagraniach - przez yarzenioova - 06-23-2014, 09:17 AM
RE: głupoty, które mówią ludzie na próbach/przy nagraniach - przez tapczan - 06-23-2014, 12:52 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości