Help! MEC/Seymour Duncan kłopoty w studiu
(03-11-2015, 02:30 PM)witekbass napisał(a): Nie zdażyliśmy bo staneliśmy na etapie, że brzmienia nie ma wgle Tongue

wydaje mi sie, że coś koło 250-350, nie wiem teraz konkretnie bo zawsze robie to na ucho a nie mam teraz przed sobą sprzętu etc.

Realizator mówił coś z stylu, że brzmienie ma za dużo niepotrzebnego, nieprzydatnego bassu i niskiego środka. Pod koniec wziął korektor w headzie i sciagnał pasmo od 30-400Hz i sciagnal w piz... (na max do dołu) Po czym zakonczylismy poszukiwanie brzmienia...
Są na sali jacyś metalowcy? Wiem, że ów słynny realizator robi i robi dużo metalu i hard rocka, może tym się kieruje? Jak to się odnosi do tego wszystkiego co tu zostało opisane. Dodam, że robi też inne gatunki, ostatnio robił jakieś tria i livy Jazzowe...

Metal to szerokie pojęcie Wink

Dogadajcie się jakie brzmienie ma się znaleźć na finalnym produkcie. Chwilowo Ty masz jedną wizję, realizator ma drugą.

Robiliście dema numerów?
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Help! MEC/Seymour Duncan kłopoty w studiu - przez bartoshek - 03-11-2015, 02:41 PM
RE: Help! MEC/Seymour Duncan kłopoty w studiu - przez yarzenioova - 03-12-2015, 08:57 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości