STONEROWE GRANIE Słońce, pustynia i piach między zębami.
(06-02-2015, 10:00 AM)groza napisał(a): [...]

Jesteś w sumie jednym z niewielu (jak tak rozglądałem się po otoczeniu), którzy tak mówią. Zadziwia mnie to, jak wielu ludzi ocenia dany album / zespół źle tylko dlatego, że nie zrealizował ich oczekiwań.
Trochę uderzające, o tyle że przecież mówimy o twórczości, czyli zakładamy, że ktoś robi coś (niejako) nowego.
Granie muzyki to dla wielu biznes, więc muszą robić rzeczy, żeby zadowolić ludzi, którzy im płacą.
Mniejszość zespołów traktuje swój fach jak Ufomammut - nie wracają do starego materiału, bo twierdzą, że wolą eksplorować nowe meandry muzyki (poza faktem, że nie chce im się próbować / ćwiczyć wszystkiego).
Większość traktuje jak (pewnie z przykrością potraktował) Slayer po płycie God Hates Us All, która w mojej skromnej opinii brzmiała bardzo świeżo w stosunku do tego, co grali. A przez fanów została okrzyknięta new metalem, bo chwycili za siedmiostrunowe gitary.
Co do młodych zespołów - każdy lubi mieć fanów, a że większość ludzi to takie inżyniery Mamonie, to znacznie szybciej jest sobie zbudować fanbase w oparciu o przetarte szlaki w muzyce, opierając się na tym, że chociaż w świecie ktoś już tak grał, to w moim powiecie jeszcze nikt.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: STONEROWE GRANIE Słońce, pustynia i piach między zębami. - przez Kapral - 06-03-2015, 08:38 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości