10-23-2015, 09:50 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-23-2015, 09:52 AM przez Radolinho.)
mam oryginalny i mam drugi tatarek na 9v, ale zajmuje to dużo miejsca i chciałbym po prostu w ogóle pozbyć się zasilaczy, kabli itp,. To rozwiązanie z powerbankiem wygląda ciekawie i chyba w tą stronę chciałbym pójść.
Edit:wpiąłem zasilacz 9v i wygląda ,że zasilanie działa normalnie, tzn diody się świecą chociaż nie mam teraz możliwości przetestowania na dużej głośności. Może źle zadałem wcześniej pytanie, chodziło mi o to ,że wiadomo iż za duże napięcie może uszkodzić urządzenie, to co się dzieje w przypadku napięcia odrobinę mniejszego ? nie wiem czy gorzej będzie brzmiało , słabiej ? czy nie będzie różnicy, a może coś sfiksuje za jakiś czas?
Edit:wpiąłem zasilacz 9v i wygląda ,że zasilanie działa normalnie, tzn diody się świecą chociaż nie mam teraz możliwości przetestowania na dużej głośności. Może źle zadałem wcześniej pytanie, chodziło mi o to ,że wiadomo iż za duże napięcie może uszkodzić urządzenie, to co się dzieje w przypadku napięcia odrobinę mniejszego ? nie wiem czy gorzej będzie brzmiało , słabiej ? czy nie będzie różnicy, a może coś sfiksuje za jakiś czas?
Sadowsky MV5 /Sandberg California J6 HCAM /Stradi upright/ GMR5 F-less//Ampeg SVT-2 Pro + PTC Lil'B410 /SWR Goliath4/ TC RH750+3xRS112//
AnEmJa
Maja Lumasepio
AnEmJa
Maja Lumasepio