11-26-2010, 10:16 AM
(11-26-2010, 12:35 AM)G.M.O.D. napisał(a): Nie chce szerzyć reklamy, ale jako małe kombo na próby i małe dżoby używałem SWR Workingman's Fifteen. 120W (160 z dodatkową kolumną) na 15calowym głośniku. W składzie 2 gitary, bębny i klawisze było ok przy rockowym graniu. Przy metalowej rzezi i ścianie przesteru mogłoby być gorzej. Pleneru na tym się zagra ale próby czy jakieś klubowe koncerty jak najbardziej. I mniej noszenia niż brać główny wzmacniacz i kolumnę, więc tak często robiłem.Też mam SWR na 15" paczce (moc ta sama, tyle, że mój jest lampką). Nie wiem, jak się przebije, bo na razie sam se brząkam. Brzmi za to bardzo zacnie. Pod tym względem mogę spokojnie polecić :-)
Ale z racji finansów wylądowało na allegro. Cena myślę bardzo przystępna, bo za 1000 jest do wzięcia.
W takim przedziale to może też jakiś używany Trace Elliot albo nasz rodzimy Taurus (Box).
Z innych rzeczy w sensownych cenach - Hartke z serii Hydrive to ciekawe rozwiązanie. Odzywa się bardzo sensownie. Ale nie wiem jak z dostępnością używek, a nowe to sporo ponad 2000.
Gram na nerwach.