01-14-2011, 01:50 PM
(01-14-2011, 12:17 PM)marek HAGA napisał(a): Przy obniżonym stroju wg Ciebie sytuacja wyglądałaby inaczej?
Innymi słowy, przy wyborze wiosła pod kątem mocnego dołu nie
odrzucałbym basów 34" w przedbiegach.
Dlatego wrzuciłem link do Lace'a parę odpowiedzi wcześniej...
Niestety w Polsce praktycznie nie do znalezienia, a w USA (jak obserwuję) można dostać takie mało lansiarskie z wyglądu... Ja preferuje basy w kolorze czarnym (kryjącym), najlepiej z czarnym hardwarem.
A tak na marginesie - dla niskiego strojenia menzura ma jednak znaczenie jeśli chodzi o sama fizykę (aczkolwiek nie twierdzę, że powiedzmy chiński SkyWay 35" przebije amerykańskiego G&L 34")
(01-13-2011, 11:22 PM)Rafau napisał(a): Jest gdzieś jakieś wyjaśnienie ile i czym się różnią poszczególne gatunki metalu?
Khm, khm - tu masz przewodnik po odmianach metalu...
http://www.youtube.com/watch?v=UXz7PHkRL...re=related
Wracając do tematu - jestem na 10-tej stronie próbek Waszych basów i sytuacja powoli zaczyna się klarować... Z tego co słyszę, Spectory mają to czego szukam... Taki growl i buzz w charakterze. Kapitalna i very true próbka Burninga. Rex Rumcajza też na niektórych wypada tak jak mi się podoba.
Zobaczymy co będzie jak dobrnę do ostatniej strony?
BTW - zgodnie z tematem rzucajcie propozycję basów ze skalą 35". Wszystko to będę analizował w miarę postępów.