głowa gitarowa i paczka basowa da radę
jak w temacie,proszę o jakieś linki z nagraniami takich zestawów oprócz lemmiegohttp://basscity.eu/emoty/icon_smile.gif.Co jest za a co przeciw takim połączeniom.Smile
Odpowiedz
bycie analfabetą i posiadanie dostępu do internetu nie daje rady. przykro mi
Zapnij pasy, do całkowitej negacji istnienia pozostały 4 posty.

http://majorkong.bandcamp.com/
Odpowiedz
[Obrazek: piles-nie-pisz]
outreband.com

Odpowiedz
(02-25-2012, 08:19 PM)depravedsouls napisał(a): jak w temacie,proszę o jakieś linki z nagraniami takich zestawów oprócz lemmiegohttp://basscity.eu/emoty/icon_smile.gif.Co jest za a co przeciw takim połączeniom.Smile

marshall jcm800 super bass
orange or120
ampeg v4
ampeg b25
hiwatt dr103

tyo tylko niektore gitarowe łby popularne do basu, wujek google pomoze, a i moze wujek jutub. pozdr

-
Odpowiedz
przepraszam wszystkich byłem z lekka w sobotę pijany.Czy mogę podłączyć lampowy head gitarowy pod kolumnę basową bez obawy na zniszczenie jednej części takiego połączenia.
Odpowiedz
(02-27-2012, 03:58 PM)depravedsouls napisał(a): przepraszam wszystkich byłem z lekka w sobotę pijany.Czy mogę podłączyć lampowy head gitarowy pod kolumnę basową bez obawy na zniszczenie jednej części takiego połączenia.

Niczego nie zniszczysz. Warunek: paczka nie może mieć impedancji niższej niż minimum, przy którym pracuje głowa. Emotka_2755
Odpowiedz
a jak będę grał na przesterowanej mocno głowie to głośniki nie dostaną w dupę po jakimś czasie?
Odpowiedz
(02-27-2012, 04:48 PM)depravedsouls napisał(a): a jak będę grał na przesterowanej mocno głowie to głośniki nie dostaną w dupę po jakimś czasie?

A jak będziesz grał na mocno wykręconym BOSSie ODB3 to nie dostaną? Big Grin BTW - weź równiez pod uwagę moc paczki i głowy (jak masz zapas na pace to się nie bój, a jak nie masz - to kręć rozważnie i nie ignoruj własnych uszu) Smile
Odpowiedz
a znasz jakiś basistów grających na takich zestawach? w kręgu doom/death metalu.
Odpowiedz
Możesz mieć problem z dolnymi pasmami:
Raz że EQ nie jest przystosowany, dwa że trafo raczej będzie mniejsze i lekkie - może sobie nie poradzić z mega mięchem.
Odpowiedz
Przez pewien czas grałem próby na gitarowej głowie Marshall JTM60, coś takiego:
[Obrazek: 27zits0.jpg]

Używałem kanału clean, który przy większej ilości gainu delikatnie przesterowywał. Gadało to baaardzo fajnie, nie brakowało dołu i fajnie się przebijało w zespole. Jedynie mocy trochę mało bo te 60W (chociaż z pełnej lampy) musiałem rozkręcać na jakieś 80% głośności na próbach w metalowym składzie. Niestety gitarowy musiał ją sprzedać i z konieczności wróciłem do swojego MAGa.
Odpowiedz
(02-27-2012, 05:27 PM)Gorphal napisał(a): Przez pewien czas grałem próby na gitarowej głowie Marshall JTM60, coś takiego:

A ja ze 2 razy zaliczyłem próbę podpięty do halfstacka Marshalla (jakiś 100W TSL + 1960 na v30) - nie powiedziałbym, żeby było słabo - pierdolniecie było przednieExclamationBig Grin

(coś takiego tylko paka ścieta)

[Obrazek: marshall_jcm_2000_tsl_100_watt_half_stac...M_wZB6ssRg]
Odpowiedz
Śledziu chyba grał kiedyś z paczką gitarową. Ale przesyłał mi kiedyś nagrania precla z comba Ampega V4, więc raczej daje to radę.
Jedną próbę grałem na stacku tranzystorowym Marszałka i bardzo fajnie dawał radę.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
trudno kupic tania lampe do basu,wiec pomyslalem o takim rozwiazaniu.Jakis 1 kanalowy head starej daty moze bylby w miare do muzyki w stylu lord vicar,abysmal grief,conan. Tak jak pisze mazdah moze zabraknac dolu itd.Niewiem jak same lampy beda oddzialowywac i sie zozywac.Ps:pisze z tel.i nie mam polskich znakow.
Odpowiedz
(02-27-2012, 05:43 PM)bratekr napisał(a): Śledziu chyba grał kiedyś z paczką gitarową. Ale przesyłał mi kiedyś nagrania precla z comba Ampega V4, więc raczej daje to radę.
Jedną próbę grałem na stacku tranzystorowym Marszałka i bardzo fajnie dawał radę.

To nie był Ampeg, a Selmer PA, który też z resztą nie jest przeznaczony basówce i choć nie zieje dołem, to gra mi się na nim dobrze. No ale to piecyk, przy którym Marshall JTM45 brzmi jak łajno - gdyby to zechciało przemówić Wink Jak znajdę chwilę na próbie to rzeczywiście podepnę pod swoje paczki łeb V2 z comba Ampega VT40 - nie wiem skąd to informacja przekazana mi przez kolegę i nie bardzo chce mi się ją teraz popierać, ale pono ten piec ma bardziej "gitarowe" właściwości od V4.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości