Głośny wiatrak w Hrtke HA 3500
No mam Kartona HA 3500. Brzmieniowo pasuje, nie znam się, ale nie pasuje mi głośny wiatrak. Mam dwa pomysły, wymiana na cichy wiatrak i włącznik termiczny.

Pamiętam, że Zappa na WD forum coś kombinował z wymianą na inny, ale zabij, szczegółów nie przypominam sobie.[/align]
Najlepsze zwierzątka domowe to rybki. Nie szczekają, nie drapią, błota nie naniosą, nie chrapią, a jakby co, to zagrycha pod ręką.
Odpowiedz
Spróbuj go wyczyścić - w sali prób po wyczyszczeniu HA5500 zaczął chodzić cicho.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Zacznij od pozbycia się kurzu Wink
Odpowiedz
Ja wymieniałem kiedyś wiatrak w HA3500. Bo pracował głośno. Potem zaczął rzęzić. A na końcu przestał działać Smile
Wyjąłem go (banalnie proste), sczytałem parametry z naklejki (też niezbyt skomplikowane), wklepałem w Google, znalazłem sklep, który taki sprzedawał i kupiłem. Potem go włożyłem i śmigał elegancko Smile

Może faktycznie chodzi tylko o to, że jest zasyfiony, więc wyczyść dokładnie zanim Ci umrze tak jak mi Emotka_2755
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
On chodził tak od nowości. TMTM (ten model tak ma).
Najlepsze zwierzątka domowe to rybki. Nie szczekają, nie drapią, błota nie naniosą, nie chrapią, a jakby co, to zagrycha pod ręką.
Odpowiedz
U mnie też od nowości był głośny, wymieniłem na jakiś odpowiednik i było sporo ciszej.
Luxor Jazz Bass / Markbass CMD 121P / Noisybox 1x12
Odpowiedz
Miałem 3500 i swojego nie słyszałem wcale. Też bym spróbował z wyczyszczeniem.
Odpowiedz
To aż tak głośno chodzi że przy grze przeszkadza?
Mi w starym HA2000 chodzi tak jak stary pecet. Za każdym razem jak go odpalam to wszyscy czekają aż piknieSmile
Ja go do cichej gry nie używam więc mi to nie przeszkadza.
(01-06-2012, 11:05 AM)miklo napisał(a): Jak muzyka płynie i włos się na mosznie stroszy, to nie ważny na czym i jak szybko grasz.

Odpowiedz
Przeszkadza mi. Może nowe serie mają ciche wiatraki, ja mam dziadka koreańca z 2003 roku.
Odpowiedz
No ja też z tych lat gdzieś, albo jeszcze starszy. Ale to ten Twój musi mocno miotać że to przeszkadza.
To pozostaje wymiana tak jak powyżej napisano. Ewentualnie odkurzacz najpierw.
(01-06-2012, 11:05 AM)miklo napisał(a): Jak muzyka płynie i włos się na mosznie stroszy, to nie ważny na czym i jak szybko grasz.

Odpowiedz
(10-16-2012, 06:07 PM)sokolasty napisał(a): Przeszkadza mi. Może nowe serie mają ciche wiatraki, ja mam dziadka koreańca z 2003 roku.

Podpowiedź - rozmiar standard (80 mm), ale napięcie mniej - 24V

Problem można rozwiązać na kilka sposobów (większość godnych uwagi wiatraków i dostępnych od ręki będzie na 12V)

mrgreen
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości