SWR 350x czy SWR Headlite.
Witam,

szybkie i bardzo konkretne pytanie dla wszystkich, kórzy mieli z tym styczność bądź słyszeli od kogoś kto miał stycznośćmrgreen

Mam możliwość kupienia nowej głowy SWR 350x lub SWR Headlite w bardzo podobnej cenie.... dlatego mam mały dylemat.

Piszcie co uważacie bo czasu mam naprawdę mało - do wtorkuUndecided
Z góry dziękuję
pzdr.
Laylot
Odpowiedz
Skoro nikt nie wie nic na temat SWR Headlite (w sumie to nowość), to może pomożecie w wyborze pomiędzy SWR 350X a TC Electronic RH450. Bo również mam możliwość kupienia jednego i drugiego w podobnej cenie.
pzdr.
Laylot
Odpowiedz
Pewno wiele Ci nie pomogę, z pewnością ta seria Swr jedna jak i druga trzyma poziom,ja miałem styczność z serią SM i tą niezależnie od stopnia mocy mogę polecić, jak i stare studio, Pozdr: Piwko:
Odpowiedz
nie polecam serii x, srednio to sie ma to brzmienia klasycznego swr. mialem 350x, 750x, sm400, sm900 i teraz mam red face, te x wypadaly najslabiej w mojej subiektywnej opinii, 750 brzmiala nawet gorzej od 350 Wink tego nowego swr nie macalem.
Odpowiedz
Aż tak źle jest z SWR 350x ???
Ale jeżeli celuję w brzmienie SWR'a to chyba mimo wszystko taka 350-ka powinna być lepszym rozwiązaniem niż jakikolwiek inny sprze innej marki, prawda? czy może źle myślę?mrgreen

A może propozycja czegoś z zupełnie innej beczki?

pzdr
Odpowiedz
TC Electronic RH450 to wzmacniacz z cyfrowym modelowaniem i eq brzmi drastycznie plastikowo. Po nagraniu masz wrażenie że bass idzie przez kiepski plugin z komputera... SWR 350X to typowe brzmienie SWR selektywne, szlachetne i przede wszystkim analogowe... - dodatkowo wiadomo co wymienić w środku aby grał jeszcze lepiej...

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
ja plyty bym wolal nie nagrywac na x majac do dyspozycji jakiegos pre-fender sm albo redface i to przerobionego juz Wink Przyklad - w moim redface (1992 rok) np wentylator jest oryginalnie made in japan, nic w nim nie szumi. W 350x (fender time) okazalo sie, ze byly tam czesci ze tajwanu i ze chin. I szumial. 750x tez szumial. Porownanie mam bo w tej samej sali korzystalem ze wszystkich na swr goliath III Wink lamp nie ma co sie czepiac w tym momencie ani na nie zwalac skoro byly dobre Wink
Odpowiedz
dr Szelma: to według Ciebie nie warto kupować 350x? moge ja mieć nowa za okolo 2600zł, myslalem, ze warto za taką cene.
To może coś innego proponujesz - w podobnej cenie oczywiścieSmile

Alfik: może idiotyczne pytaniemrgreen ale co trzeba wymienić - lampę?

pzdr.
Odpowiedz
Laylot - przeróbki w SM900 ztcp były opisywane.. dotyczyły przede wszystkim Aural Enchancera
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
laylot
dowiesz się, że SM900 to NAJLEPSZY wzmak, ale trzeba WSZYSTKO w nim zmienieć ;]

FEnDER SRENDER!

Odpowiedz
Artur- pieprzysz aż się słabo robi.

A od siebie polecę w tej cenie Edena wt 400/600. Obsługa (i klasa brzmieniowa) bliźniacza do tej z SWRów SM ale już nie są tak transparentne, bardzo barwią ale ten charakter można pokochać od pierwszych dźwięków (albo go znienawidzić)Wink Im starsza seria tym lepsza.
Odpowiedz
Laylot - to nie jest tak ze to jest jakies bagno, ale mozna chciec i miec wiecej Wink i to nie trzeba wcale duzo zachodu z tym. jak za taka kase nowka i na 230volt od razu dzialajace to mozesz brac, chociazby po to, obczaic + - o co cho z tym swr-em.
przerobek jest troche, m.in aural jak pisal Burn. mozna tez zmienic wyjscie di, scalaki i kondzioly w sekcji zasilatora. ale w prefenderowskim swr masz wyzszej klasy elementy.
artur - no comment
mr papa - ja zaliczam sie do tych drugich, nie podobuje sie mnie to Wink
Odpowiedz
taniej można mieć svt3pro w świetnym stanie Wink
ja akurat heady SWRa cenię, ale omijam szerokim łukiem Big Grin

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
przecież ja tylko przytoczyłem opinie pewnego znawcy - Alfika ;]

FEnDER SRENDER!

Odpowiedz
ów znawca - Alfik - bardzo wysoce ceni sobie również inne wzmacniacze, więc nie ma co demonizować Emotka_2755

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości