[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
jak one tanio chodzą! Huh
jak kupowałem Firebox'a to kosztował 1400zł
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
witam,

jaką paczkę byście polecili do Ampega Svt-2 Pro?
wymagania: 4ohm, używana bądź nowa, najlepiej 4x10" lub 6x10" i nie droższa niż 3500.
ma współpracować ładnie i z czwórką i piątką, tolerować napierdalanie :-)
any ideas?

Emotka_2755Emotka_2755
Odpowiedz
ja kupilem firestudio uzywke za 850;d tera 800 nowy
Odpowiedz
(08-17-2011, 05:55 PM)Kosiara napisał(a): witam,

wymagania: 4ohm, używana bądź nowa, najlepiej 4x10" lub 6x10" i nie droższa niż 3500.
any ideas?

Emotka_2755Emotka_2755

ampeg svt 410 hlf lub 610 hlf Emotka_2755
Fender Highway One P Bass Custom - G&L Tribute L2500 - Ibanez SR 305DX - Ampeg SVT 2 Pro - Ashdown Little Giant 1000 - Ashdown MAG 414T - ART PS 4x4 PRO - MXR M80 - EBS MultiComp - EHX Steel Leather - Planet Waves CT 04 - Klotz FunkMaster

Ampeg B-HOOD # 23
P-BASS FANCLUB # 46

http://www.zbigniewforysband.pl/

Odpowiedz
(08-17-2011, 05:58 PM)ralf-p napisał(a):

any ideas?

Emotka_2755Emotka_2755

ampeg svt 410 hlf lub 610 hlf Emotka_2755

Tudzież NoisyBox 610 na Deltach (taki stoi w Black Sun).
Jak dla mnie - ściana dźwięku i rozsądny kompromis między lodówką a lodóweczką (810 a 410).
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
aha, sorry, zapomniałem dodać:
nie interesują mnie paczki polskich producentów

liczę raczej na odzew - poparty argumentami (i doświadczeniem) - w kierunku paczek mesy, ampega, aguilara, swr, ebs

pozdrawiam!
Odpowiedz
hmm.. wydaje mi sie ze jak masz head pełno lampowy to twoje brzmienie jest lekko przesterowane i ma troche ,,gruzu,, paczki aguilara i ebsa sa bardziej hifi.. do rockerki lepszy chyba bedzie jakis ampeg..
Odpowiedz

any ideas?

Emotka_2755Emotka_2755

ja polece swr goliath potężny dół i daje rade jako stand alone wkońcu 105db skuteczności tylko fakt że do 3,5 to tylko używki
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases
Odpowiedz
(08-17-2011, 07:16 PM)Kosiara napisał(a): aha, sorry, zapomniałem dodać:
nie interesują mnie paczki polskich producentów

liczę raczej na odzew - poparty argumentami (i doświadczeniem) - w kierunku paczek mesy, ampega, aguilara, swr, ebs

pozdrawiam!

6x10 ampega z hornem to świetna paka, razem z svt4 jedno z lepszych backline na jakim grałem, sprawdzone w różnych warunkach. ustawiasz pokrętła na zero i jak ci łapa i bas brzmi to nie ma prawa nie grać.

ebsa 6x10 kompletnie mi nie lezy - tona bułowatego dołu, góry, mało fajnego środka - ale grałem tylko z główką fafnera, może to ona tak gada, nie wiem. 4x10 jak testowałem z hd350 to inna bajka byla, zajebiście, więc może to i head tak gra.

swr goliath starszy model 4x10 to rewelacyjna paczka, pełne pasmo, bardzo klarowna i duży cios.

aguilara nie wiem, ludzie chwalą, ale nie grałem na niczym poza 1x12 bodajże Smile

svt2 testowałem też znowszą paką ampega 4x10 dwa razy - jak była słabo dostosowana scena to muliło okrutnie, jak backline robilo woodys to brzmiało zajebiście.
za to taką samą pakę z podpiętą 15tką ampega uzywałem w znośnym akustycznie pomieszczeniu i gralo bardzo dobrze z zwyklym headem ashdowna.
Odpowiedz
Co do EBS 410 (Neo) - pod pełnym tranzystorem brzmi świetnie - grałem na niej jeden koncert i była głośna i selektywna. Basista przede mną (właściciel jej) grał z headem HD350 i mi to brzmienie nie podeszło. Dopiero z TE brzmiało tak, jak należy.
Takie tam granie. 

[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
HD350, to zdaje się pełny tranzystor Big Grin
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Hm... Dla mnie pełen tranzystor swoje musi ważyć ;P.
Takie tam granie. 

[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
9kg waży. To aż za dużo Wink
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Mój koło 15 ma. Ale co tam Smile.
Takie tam granie. 

[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
To mój dobre 20 waży, czasami jest to upierdliwe jak śmigam z piętra na piętro z tym case'm, ale... Świetnie brzmi, i to mi wszystko rekompensuje! Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 67 gości