10-29-2011, 06:42 PM
No wlasnie nie są, tez są za daleko. No chuj. Zawioze do magika, niech sie meczy.
Lutnictwo
|
10-29-2011, 06:42 PM
No wlasnie nie są, tez są za daleko. No chuj. Zawioze do magika, niech sie meczy.
10-29-2011, 09:32 PM
Lutnik na pewno zrobi Ci z tym porządek. A nie to bierz w reke pilnik, papier scierny i do dzieła
Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115
www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !! www.boogieband.com.pl - zespół na Twoje wesele
moze przeloz jakos obudowy/ wydlub ze starych przetowrniki i wloz nowe- lepiej dlubac w plastyku niz drewnie.
co do siodelka - wikol odradzam - to klej do drewna a nie plastyku/metalu - chyba ze drewniane siodlo. polimer tez odradzam, cyjanoartyl, jest bardzo twardy i nadaje sie idealnie do tej operacji - nie bedzie tlumil siodelka od gryfu.
11-01-2011, 05:27 PM
Jakie są zależności w styku gryfu względem kieszeni? Zakładam, że spody powinny przylegać idealnie, a jak się ma sprawa z górną i dolną krawędzią (z naciskiem na górną)? Czy są jakieś fizyczne przesłanki, co do przenoszenia drgań na korpus w tym newralgicznym miejscu (pytam, czy cała powierzchnia kieszeni, razem ze ściankami, mają taki sam wpływ na przenoszenie drgań, czy nie)?
11-02-2011, 07:43 AM
Jak robiłem swój bas to gdzieś wyczytałem ze gryf w kieszeni powienien siedzieć ciasno, tak zeby nie odpadał jak się go nie przykręci.
Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115
www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !! www.boogieband.com.pl - zespół na Twoje wesele
11-02-2011, 09:22 AM
dokladnie jak przedmowca pisze, gryf dra we wszystkie strony, jak jest scisniety to drgania przechodza bezposrednio na korpus i odwrotnie. w niejednym basie mialem doklejanie do kieszeni cienkie plasterki forniru w tym celu
11-02-2011, 11:50 AM
mi w preclu luźno siedzi, a i tak nie słyszałem lepszego precla
taki urok tandetnych bolt-onów, że z sustainem to cudów nie ma.. jak się chce mega-sustain to sie kupuje klonowe ntb
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
11-02-2011, 12:49 PM
W sumie wiekszość basów które rozkręcałem też miały ten gryf raczej luźno spasowany. Nie wiem do czego to zależy
www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !! www.boogieband.com.pl - zespół na Twoje wesele (11-02-2011, 12:49 PM)dudi999 napisał(a): W sumie wiekszość basów które rozkręcałem też miały ten gryf raczej luźno spasowany. Nie wiem do czego to zależy Drewno pracuje, zwłaszcza jak się ma nową gitę - jak zrobią styk baaaardzo na ścisk, to korpus czy gryf minimalnie się ruszy, rozszerzy i potrafi np. lakier obok puścić od naprężenia dodatkowego. Tak przynajmniej tłumaczył na talkbass gość z bodajże F-Bass - mówi, że testował tak mocne spasowanie, że bas można było złożyć bez śrub i się nie rozpadał, ale potem były problemy a różnicy na plus między ściskiem mega mocnym a normalnym dobrym spasowaniem brzmieniowo nie było. Te w fenderach luzy to ogólnie jakaś chujnia jest, albo drewno tak im pracuje, albo nie wiem - mam parę majonezów bolt-on i nawet flame za 1500zł jest bardzo fajnie spasowany bez fornirów, karteczek i luzów - czyli da się to zrobić.
11-03-2011, 11:05 AM
(11-02-2011, 01:12 PM)Fabian napisał(a):(11-02-2011, 11:50 AM)Burning napisał(a): mi w preclu luźno siedzi, a i tak nie słyszałem lepszego precla Powinniśmy wychwalać Markbassy?
11-03-2011, 11:24 AM
11-03-2011, 12:59 PM
Fabian: przynajmniej nie fapuję nad każdym usłyszanym Wal'em
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
11-03-2011, 01:28 PM
nie, wyrosłem już z tego
nadal chciałbym Wal'a, ale nie musze o tym informować wszystkich po 4-5 razy dziennie
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|