11-04-2011, 10:23 AM
WTF jak sie groovi to mozna grać krzywo, jak sie nie groovi to nawet zagranie równo jest do dupy. Dobrze o tym wiesz 
imo z metronomem sie gra zeby zagroović

imo z metronomem sie gra zeby zagroović
Zdjęcia Sprzętu!
|
11-04-2011, 10:23 AM
WTF jak sie groovi to mozna grać krzywo, jak sie nie groovi to nawet zagranie równo jest do dupy. Dobrze o tym wiesz
![]() imo z metronomem sie gra zeby zagroović
11-04-2011, 11:17 AM
Raczej jak jest nierówno to nie zagruwi, ale to że będzie równo nie gwarantuje zagruwienia
![]() W RHCP jeśli Flea nie gra równo to gruwi bo jest bardzo dobry bębniarz w tandemie.
11-04-2011, 11:49 AM
(11-03-2011, 05:06 PM)yarzenioova napisał(a): Nawiązując do Suck my kiss, wiem że mam opóźnienie ostatnio przeglądam forum raz na miesiąc z nawału pracy, Flea brzmi bardzo specyficznie, ten utwór brzmieniowo uwielbiam na Blood SUgar Sex Magick, ale okazuje się po tym masterz,e że jest strasznie nierówno zagrany i nieczysto, aż trudno tego słuchać bez reszty zespołu, bardzo trudno. Mimo to ta siłowa praca Flea jest rozpoznawalna jak nic innego na tym basowym świecie i mimo tej nierówności nie sposób tego kawałka nie lubić. Moim zdaniem jedynym kryterium w słuchaniu "izolowanego" od nagrania basu jest fakt, czy sprawia ze słucha się go dobrze - czy feels good ![]() mi na przykład niefajnie słucha się muzy z megasesyjnym basem - gdzie wszystko jest jak midi - od linijki. Bleeeeeeee - smoothowe nagrania niektóre... Dlatego wolę Jamersona, Bootsy'ego, Johnsona, Raya Browna - jak posłucha się izolowanych tracków to tez są kiksy niesłyszalne w miksie. Ba, w intro do "as" Stevie Wondera jest błąd ewidentny na basie - totalny kiks. I co? I chuj. ![]() chciałbym grac z takim czujem jak oni wszyscy. Robić takie linie basowe, takie figury, takie basowe fille. Sto razy bardziej niż grać megaczysto i megarówno. Dla mnie wyznacznikiem mistrzowskiej linii basowej jest to, że buja nawet po wyizolowaniu... http://www.youtube.com/user/ricksuchow#p...npT_3JTiQY http://www.youtube.com/watch?v=CN6o5i_QZ_o http://www.youtube.com/watch?v=KqtELR5GyfI ![]() ![]() Mi zamieszkał kiedyś w głowie taka mądrość, powiedział to których z panów z Alice In Chains. Numer dla nich to jest zapis jakiegoś odcinka ich życia - na dobre i na złe. I tak ma być. Blood Sugar red hotów nagrali zamykając się z Rubinem na bodajże miesiąc w domu w którym postawili prowizoryczne studio do nagrań - weszli nie mając albumu, wyszli mając płytę o której jak widać ludzie gadają 20 lat później. To był pierwszy ich album gdzie na prawdę próbowali postawić na melodię i numery a nie groovey - trochę wyszło, trochę nie. Byli już zgrani jak cholera jako zespół, choć każdy z osobna coś tam kwasił - Antoś śpiewa tak se, solówki są maksymalnie niechlujne, flea burczy środkiem i jest kompletnie z dupy brzmienie werbla. ![]() To taki przejściowy album. Już zajebisty zespół, o niesamowitej charyzmie i charakterze. Ale jeszcze nie profesjonaliści i stare wygi. To ja słyszę na tej płycie - mają w dorobku dużo lepiej brzmiące, zagrane albumy. Mają dużo bardziej eleganckie i wyrafinowane kompozycje. Ale takiego klimatu jak na bssm żaden album nie ma, bo i nie może - to album o grupie jeszcze w sumie gówniarzy którzy zamknęli się na miesiąc w chałupie i nagrali album najlepiej jak umieli. W sztuce to dla mnie się charakter liczy, w odróżnieniu od rzemiosła. Czasami jedno z drugim idzie w parze bardziej, czasami mniej - różnie bywa.
11-04-2011, 12:08 PM
11-04-2011, 12:08 PM
Czas to w końcu wyznać: RedHoci skończyli się na BSSM
![]() ![]()
Gram na nerwach.
11-04-2011, 12:14 PM
Waldek, groza, miklo
![]()
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
A może byście wreszcie jakieś fotki sprzętu wrzucili, a nie rozprawiali o tym, czy można się rypnąć na płycie, czy nie
![]() ![]()
11-04-2011, 12:29 PM
Nie offtopuj Brylant
![]() Wiem, że było, wiem, że wiosło może nie zachwycać brzmieniem (choć mi się nawet podoba), ale wygląda ślicznie jak dla mnie ![]() ![]()
Gram na nerwach.
11-04-2011, 12:39 PM
"I co mi pan zrobi?"
![]()
11-04-2011, 12:46 PM
I tak wiemy, że tam są EMG po drugiej stronie.
Niesmak pozostaje... ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|