Przykłady zajebistego brzmienia basu
Brzmienie basu git, ale takie mizerne i w złym znaczeniu radiowe te ich kompozycje, że aż mierzi.
Odpowiedz
(04-07-2012, 09:04 PM)Fabian napisał(a): Glowna zasluga, JB z niska akcja, swieze struny i kostka. Do tego obstawialbym wlasnie jaki lampowy pre.

Myślę podobnie, mój jb brzmi bardzo podobnie na nowych strunach z kostką i niską akcją. Gram tylko przez tranzystora i może te nieduże braki to właśnie preamp lampowy.
Odpowiedz
(04-07-2012, 09:20 PM)3cina napisał(a):
(04-07-2012, 09:04 PM)Fabian napisał(a): Glowna zasluga, JB z niska akcja, swieze struny i kostka. Do tego obstawialbym wlasnie jaki lampowy pre.

Myślę podobnie, mój jb brzmi bardzo podobnie na nowych strunach z kostką i niską akcją. Gram tylko przez tranzystora i może te nieduże braki to właśnie preamp lampowy.

u mnie to samo, brzmienie prawie identyczne jak u Claytona, jeżeli przez MXR'a puszczę Smile
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
(04-07-2012, 09:02 PM)low napisał(a): Brzmienie basu git, ale takie mizerne i w złym znaczeniu radiowe te ich kompozycje, że aż mierzi.

Pierwsze płyty były ok...War,October,Boy.Świeżość i emocje.A później komercja i kabotynizm.Właściwie to basista pozostał jedynym jasnym punktemSmile,któremu nie odjebało....
Odpowiedz
Widzę różnicę między tym, co jest robione pod wymóg rynku, a tym, co wychodzi z człowieka i przy okazji komuś wpada w ucho. Z resztą - czemu większość polskich piosenek w radiu jest pisana przez tych samych kompozytorów/tekściarzy?
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Fabian - czy cokolwiek napisałem o U2? Nie.

Swoją drogą - podoba mi się brzmienie koncertowe Mendeza z Opeth. Ma świetny wygar z palca.
Takie tam granie. 

[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Chodzi mi o koncerty. A używa Blackstara jakiegoś.
Takie tam granie. 

[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=VIUtTbzmdlE

Brzmienie basu miazga ! Big Grin
Odpowiedz
O tak. Byłem pare mies. temu na koncercie COMY w Krk (Teatr Łaźnia).
Masakra jak zajebiście te band teraz brzmi live.

Kawał dobrze prowadzonego bandu.

Odpowiedz
(04-08-2012, 08:04 AM)bratekr napisał(a): Widzę różnicę między tym, co jest robione pod wymóg rynku, a tym, co wychodzi z człowieka i przy okazji komuś wpada w ucho. Z resztą - czemu większość polskich piosenek w radiu jest pisana przez tych samych kompozytorów/tekściarzy?

Włączam radio i co słyszę...?"miałki szajs",jak zgrabnie określił to kolega z "konkurencyjnego" forum, będący wyższy stopniem od szeregowca.Media powinny kształtować świadomość muzyczną i stale podnosić poprzeczkę.Niestety muzyką też rządzi pieniądz.A najlepiej sprzedaje się właśnie to co jest łatwe i przyjemne.Pewien reżyser powiedział ,że muchy jedzą odchody a przecież miliony much nie mogą się mylićSmile...
Piszę tu wyłącznie w swoim imieniu i wyrażam swoje zdanie.Jeśli chodzi o U2 to najchętniej wracam do wszystkiego co było przed Unforgetable Fire(włącznie),reszta to dla nie zgrabna papka,bardziej produkt niż przekaz i brak w tym spójności.
A argument ,że jak krytykujesz to pokaż ,że lepiej potrafisz to trochę nietrafiony.Drogi Fabianie zapewniam ,że gdybyś wpompował w i swoją muzę tyle kasy to i Ty brzmiałbyś nie gorzej.
A RHCP...cóż...Blood Sugar!...i długo ,długo nic...być może jestem ortodoksemSmileWink...nawet nie pamiętam tytułu ostatniej ich płyty...
Odpowiedz

4:50
Odpowiedz
(04-08-2012, 08:05 AM)Fabian napisał(a): ...Ostatnio lecialo to w MTV, to dziecko, kuzyn dziewczyny, ktore ma 2,5 roku zaczelo tanczyc Wink

Dzieci w tym wieku zaczynają tańczyć nawet gdy głośno skrzypi fotel - wierz mi sporo o tym wiem Wink (może nie aż tyle co miklo - ale chyba niewiele mniej chytry)
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=sVzowkjKOqU
od 1:04Smile
Tokai HardPuncher 1984 - DBX 166A - GK 700rb II - DMNF 2x10 - Dmnf 1x15

www.brew.com.pl
http://www.myspace.com/3zd
Odpowiedz
(04-09-2012, 04:19 PM)citizenkane napisał(a):

Rick strojony do C - nieźleSmile
Odpowiedz
Rainbow 
(04-09-2012, 07:13 PM)billbo napisał(a):
(04-09-2012, 04:19 PM)citizenkane napisał(a):

Rick strojony do C - nieźleSmile

Ja swojego Ryśka stroiłem do C i przy mocno rozkręconym VT efekt był podobny Smile Pewnie jakbym miał jakiś bardziej gruzowaty OD, to byłoby jeszcze bliżej.
OMG
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 45 gości