Hardware Wilkinson
(04-26-2012, 04:52 PM)depravedsouls napisał(a): Australijska firma gaskell uzywa wiele czesci hardwaru wilkinsona.I jak kojaze to basy firmy vintage tez maja ich szpej.

Że co mają ich? Emotka_2403
Rickenbacker B-HOOD

Rickenbacker 4003 2011, Vox Standard Bass 1982 -> Ampeg V4B AV -> Soundman BS-215

Odpowiedz
czesci
Odpowiedz

Co do mostka to nie mam zarzutow. Jesli zas chodzi o klucze to precyzja wykonania a co za tym idzie kultura pracy na slabym poziomie w porownaniu do schallera, ktorego mam w innym instrumencie. Cos za cos.
Buzz WASP , Squier JV Precision Bass '62 MIJ r.prod. '82 , Thunderfunk TFB-550, Berganitino EX112
(05-16-2011, 03:13 PM)Burning napisał(a): jeśli nie lubisz Black Sabbath to jesteś głupim chujem i spierdalaj Wink

Odpowiedz
w jakim sensie? bo ja mam topowe klucze w innych basach i jakos nie czuje roznicy. fakt ze np. w hipshotach regulacja oporu duzo daje, ale nawet w szalerach kazdy klucz chodzi mi inaczej
Odpowiedz
(05-01-2012, 07:27 AM)Mateusz napisał(a): w jakim sensie? bo ja mam topowe klucze w innych basach i jakos nie czuje roznicy. fakt ze np. w hipshotach regulacja oporu duzo daje, ale nawet w szalerach kazdy klucz chodzi mi inaczej

co do schallera kazdy z kluczy dziala precyzyjnie (bynamniej u mnie) bez wiekszych oporow, trzyma stroj, najmniejsza czesc obrotu wplywa na naciag struny. W wilkinsonie zle jest spasowana przekładnia slimak kolo zebate. zdarza sie ze niewielkie obrocenie slimaka nie przeklada sie ma zmiane naciagu struny ale jak napisalem w poprzednim poście coś za coś.

Buzz WASP , Squier JV Precision Bass '62 MIJ r.prod. '82 , Thunderfunk TFB-550, Berganitino EX112
(05-16-2011, 03:13 PM)Burning napisał(a): jeśli nie lubisz Black Sabbath to jesteś głupim chujem i spierdalaj Wink

Odpowiedz
dokladnie maam tak w sxalerach w moim preclu 79. a przypadkiem przelozenie niemjest dokladnie takie same? 1:21?
Odpowiedz
Przełożenie w moich schaller'ach to 1:20 bo wnioskuję, że o nie pytasz.

Odpowiedz
to wilkinsony maja 1 zabek wiecej:d
Odpowiedz
Jakby na to nie patrzeć Smile. Czyli dzięki temu mają być bardziej precyzyjne a nie są.

Odpowiedz
Pozwolę sobie odświeżyć ten temat. Szukam do mojej budżetowej kopii jazz bass'a budżetowych kluczy. Problemem dla mnie jest przede wszystkim rozstaw śrub montażowych - u mnie jest to około 18mm i około 27mm.
Z tego co patrze po wszelkich dostępnych kluczach na polskim rynku to w takim rozstawie nie widzę żadnych. Dlatego mam dwa zasadnicze pytania:
1. Klucze WSC JB20 (WSC JB20) - jaki mają rozstaw śrub montażowych? Wysłałem zapytanie do sklepu, ale sprawa jest dosyć pilna dlatego postanowiłem zapytać tutaj.
2. Czy ktoś zna jakieś klucze o takim rozstawie śrub?

Dodatkowo ciekawi mnie jaki rozstaw mają klucze w japońskich kopiach JB (w tym wątku pojawiły się informacje, że są jakieś mniejsze - a być może właśnie takie jakie mnie interesują).
Odpowiedz
Próbowałeś szukać tutaj ?
http://guitarproject.pl/c/53/klucze-czes...sowej.html

Ps. "Metafizyczne" masz te odległości wierceń. Ja bym się nie pierdolił tylko zrobił nowe. Sam montowałem sobie docisk strun, blachy czy thumbrest. To nie jest trudne.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Próbowałem szukać na guitarproject, ale w komplecie (4szt.) mają tylko Wilkinsony z opcji budżetowych (99zł złote, spodziewam się, że do 150zł chrom/nikiel) z niewiadomym rozstawem śrub, a na sztuki najtańsze są tam Gotohy (z zupełnie innym rozstawem śrub) po 50zł szt. Wolałbym coś bardziej budżetowego tak jak te wsc jb20 (25zł szt.) tym bardziej, że jakbym trafił z odpowiednim rozstawem to bym wymienił tylko 2 sztuki (bo 2 klucze mam uszkodzone). A jakbym miał wiercić dziury, to wolałbym od razu zmieniać komplet, a 200zł za Gotohy w obecnej sytuacji nie jestem w stanie wypłacić, tym bardziej, że jeszcze inne wydatki się szykują.
Odpowiedz
(04-26-2013, 10:38 PM)VOLCIK napisał(a): 1. Klucze WSC JB20 (WSC JB20) - jaki mają rozstaw śrub montażowych? Wysłałem zapytanie do sklepu, ale sprawa jest dosyć pilna dlatego postanowiłem zapytać tutaj.

Szukając w google czegoś o WSC JB20 znalazłem to: http://wscmusic.com/1024/guitar_part/mac...s-jb20.htm

(04-26-2013, 11:30 PM)VOLCIK napisał(a): Próbowałem szukać na guitarproject, ale w komplecie (4szt.) mają tylko Wilkinsony z opcji budżetowych (99zł złote, spodziewam się, że do 150zł chrom/nikiel) z niewiadomym rozstawem śrub

Wilkinsony: http://www.jinhomusic.com/wilkinson/wjb_200.html (link ze strony sklepu)

Upewnij się przede wszystkim, czy ta część na którą nawijasz strunę będzie pasowała do otworów w główce.
Tradycyjny J-BASS B-HOOD member no. 2
Broda B-hood #11

(03-11-2013, 11:07 PM)Brylant napisał(a): [Bisq_mode=on]
Ale wszystko jest chujowe...
[Bisq_mode=off]
Odpowiedz
Bisq, dzięki wielkie! Ja nie potrafiłem do tych wymiarów dotrzeć. Wychodzi jednak na to, że te wsc też nie podejdą bo u mnie blacha klucza jest dłuższa, w związku z czym śruby są szerzej rozrzucone (moje - około 18mm i 27mm oddalone o 39mm, a wsc - 19mm i 26mm oddalone o 33mm).
W takim razie wychodzi na to, że będę wiercił nowy rozstaw, tylko jeszcze nie wiem jakie budżetowe klucze kupić. Warto dać stówkę za wsc? Ktoś miał z nimi styczność i może powiedzieć jak się sprawują?
Odpowiedz
Ja kupiłem wilkinsony, kumpel za flaszke mi je trochę przyciął i zrobił nowe miejsca na otwory, wszystko jest z nimi w porządku Smile
fender -> fender -> fender
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości