Zdjęcia Sprzętu!
to trza inaczej strune palcem zajebac moze?
Odpowiedz
Stwierdzam Fabian, że jak uderzy Ci gas, to działasz ekspresowo. Pojawia się i znika Big Grin Fajnie to wygląda, jakoś tak trochę Wal'em pachnie z design'u...
Odpowiedz
juz ma dozywocieBig Grin!

fajnie wyglada, chyba jakis waski rozstaw strun co?
Odpowiedz
(05-09-2012, 06:40 PM)Mateusz napisał(a): to trza inaczej strune palcem zajebac moze?

no może, ale jestem zbyt leniwy by spróbować

(05-09-2012, 06:54 PM)Maciejeq napisał(a): Stwierdzam Fabian, że jak uderzy Ci gas, to działasz ekspresowo. Pojawia się i znika Big Grin Fajnie to wygląda, jakoś tak trochę Wal'em pachnie z design'u...

Dokładnie tak, ślicznota. Jeśli gada jak wygląda...
No i gratuluję pomślnych łowów w tym tempie.
Odpowiedz
Fabian: śliczny prawie-Wal Emotka_2755
Mateusz: masz rację, po 12 latach grania metalu na różnych wiosłach nie mam pojęcia, że głębokiego mruku i innej góry brakuje mi z winy artykulacji Wink szczególnie, że miałem już jesionowego bolt-ona na singlach (wtedy ceramicznych)
no i nie wspomnę może o planowanej wymianie progów na większe, bo przecież poprawki po Fenderze w stronę nowocześniejszych wioseł powinny być karane Wink
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Fabian daj znać ile będziesz za niego wołał kiedyś żebym już zbierał. Gratulacje Smile
Odpowiedz
pożyczysz mi go na nagrania Big Grin

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(05-09-2012, 04:51 PM)Mateusz napisał(a): a w czym jest roznica bo kontrukcja podobna chyba?

no co ty? wygląd podobny, ale to inne mosty zupełnie:

warwicka mostek wzbudza u mnie pewien niepokój, bo jak go wyregulować imbusami poza opcją "na maksa w dół) to styk górnej części z korpusem jest powiedzmy sobie szczerze dyskusyjny:

[Obrazek: post-624-1263814374.jpg]

tu widać, tą górną część podnosi się imbusami. ja czemuś takiemu nie ufam i nie wierzę, że ma dobry wpływ na brzmienie, chyba, że w les paulu...

most mayo to po prostu gruby kawał mosiądzu idealnie spasowany (odkręcałem w patriocie by sprawdzić - w nowym mi się nie chce) z dechą - jest cięższy niż się wydaje.

w skrócie: takie dają standardowo, nie ma co wydziwiać. no i wygląda fajnie. Smile

Alfik - to nie dla Ciebie bas. Ta czwórka z kciuka brzmi na płaski i humbucku wypisz wymaluj jak Pilich - dokładnie to brzmienie. Co mnie nawet bawi, bo jak grałem na basie wojtka to brzmieliśmy zupełnie inaczejSmile
Odpowiedz
no właśnie, dopiero po 12 latach zaczynasz uzywac stroika;d
Odpowiedz
Mateusz::ja sie zawsze stroiłem do Ą
nie znasz sie na metalu Big Grin

Fabian: zobaczymy
jak zwykle wezmę kilka wioseł i kilka kostek.. a może i kilka wzmaków tym razem Smile

Odpowiedz
Szczerze to nie dziwię się czemu już hellborg na tym nie gra - strasznie głuchy ten bas jak dla mnie, no ale brzmienie to tylko rzecz gustu.
Odpowiedz
Groza +1. Ani mi się nie podoba, jak brzmi, ani to slap solo. No i dobrze, że trochę Jonasz zarósł. mrgreen

Ale oczywiście życzę radości z użytkowania! Big Grin
Odpowiedz
Dla opcji solo brzmienie zajebiste.
Odpowiedz
(05-09-2012, 06:56 PM)Fabian napisał(a): Poruszylem caly globus zeby to znalezc, graniczylo to z cudem, ale chyba mam szczescie. Historia basu jest taka, ze wyszlo tego zaledwie kilkanascie sztuk na swiat, projektowal to Hellborg z lutnikiem wloskim, ale w necie mozna czasami znalezc wzmianki o lutniku od Wala.

Ciezko powiedziec dokladnie jak to bylo. Kontaktuje sie z ciekawosci z menadzerka Hellborga.

Fabian, basik śliczny...ale trochę przejaskrawiasz to "graniczenie z cudem".

Z tego co widzę, to gość Ci ten bas zaoferował 1 dzień po tym, jak umieściłeś post z pytaniem o taki bas... (fakt, szczęście miałeś).
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
Rainbow 
Skoro wyszło ich tylko kilkanaście, a swój znalazłeś tak szybko i ktoś go się tak chętnie pozbył, to chyba nie świadczy zbyt pozytywnie o tym basie Smile Ale ja tam się nie znam. W Hellborgu jedyna rzecz jaka mi się podoba, to jego obecna sygnatura Warwicka (wizualnie), a poza tym to ani brzmienie, ani styl gry zupełnie do mnie nie trafia.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 174 gości