Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, czyli Rickenbacker B-HOOD
(06-04-2012, 10:18 PM)zakwas napisał(a): "Prepare your anus!" mrhomo

dokladnie

Ale stanika z puszpulami nie przebijeBig Grin
Odpowiedz
(06-04-2012, 10:24 PM)Mateusz napisał(a): Ale stanika z puszpulami nie przebijeBig Grin

Mistrzowski tekst wyjazdu Big Grin

Odpowiedz
(06-04-2012, 10:09 AM)Brylant napisał(a):
(06-04-2012, 10:09 AM)elteha napisał(a): palcami na ricku?!?

Zjoby

+666!

ale z Was niekumate leszcze

[Obrazek: Cliff+Burton+Cliff_Burton_Rtl.jpg]
Zapnij pasy, do całkowitej negacji istnienia pozostały 4 posty.

http://majorkong.bandcamp.com/
Odpowiedz
(06-04-2012, 08:51 PM)Brylant napisał(a): EDIT: I co to za potek push-pull?

Każdy Rick 4003 wyprodukowany po 2006 roku posiada ten vintage push pull pot w standardzie. Jest to odpowiedź na prośby basistów, którzy chcieli mieć w modelu 4003 możliwość zbliżenia się do brzmienia 4001. Jak się trochę ogarnę to nagram próbki w obu położeniach przełącznika. Jest oczywiście możliwość dokupienia takiego zestawu i zamontowania w basach sprzed 2006.

Rickenbacker B-HOOD

Rickenbacker 4003 2011, Vox Standard Bass 1982 -> Ampeg V4B AV -> Soundman BS-215

Odpowiedz
Zamontowałem Hipshota mosiężnego i jestem kontent - aluminiowa wersja brzęczała i siodełka wyskakiwały z rowków (za mały kąt naciskającej struny?), teraz można opuścić struny bardzo nisko i jest wszystko w porządku; nie wiem skąd ta różnica. Poza tym brzmienie nieco się poprawiło - czytelność i zwarty dół na plus.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
a do mnie dotarl rick CMI. najciezszy skurwiel jakiego mialem, decha jest gruba, 2 prety 100% klon, na razie akcja 6mm i struny leżą na pikapie brydżowym, zobaczymy jak zagada jak go zrobie
Odpowiedz
(06-13-2012, 08:59 PM)sledz napisał(a): Zamontowałem Hipshota mosiężnego i jestem kontent - aluminiowa wersja brzęczała i siodełka wyskakiwały z rowków (za mały kąt naciskającej struny?), teraz można opuścić struny bardzo nisko i jest wszystko w porządku; nie wiem skąd ta różnica. Poza tym brzmienie nieco się poprawiło - czytelność i zwarty dół na plus.

Ja póki co mam fabryczny mostek Rickenbackera i nie narzekam, akcja jest niska i gra się komfortowo. Może kiedyś poeksperymentuję z tym mosiądzem.. mrgreen Możesz zamieścić próbki ze starym i nowym, dla porównania?

A tak btw - jakich strun używacie do Ricków? Ja póki co miałem Roto, ale niedługo będę zmieniał na Elixiry 45-105, które przyjechały od Paki. Jestem ciekaw efektu...Wink
Rickenbacker B-HOOD

Rickenbacker 4003 2011, Vox Standard Bass 1982 -> Ampeg V4B AV -> Soundman BS-215

Odpowiedz
Nie nagram takich próbek, bo wcale nie mam zamiaru zakładać z powrotem stockowego mostu Wink Poza tym to subtelne różnice i nie mam sprzęta nagrywającego, który by to wychwycił.

Zawsze lubiłem Rotosy ale jakoś mało wygaru mają i dosyć ciemno brzmią z Rickiem, kupiłem parę kompletów ale muszę czegoś innego spróbować. Blue Steels pewnie albo EB.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Ja do ibanezoricka używam D'Addario Chromes, najlepiej mi to brzmi z tym basem.
Odpowiedz
(06-14-2012, 11:33 AM)handy napisał(a): Ja do ibanezoricka używam D'Addario Chromes, najlepiej mi to brzmi z tym basem.

A dlaczego się jeszcze nie dopisałeś do listy? Podaj rocznik basu. Wink
Rickenbacker B-HOOD

Odpowiedz
a żebym to ja wiedział Big Grin '7(X), ale który X to nie wiem. Pickup mostkowy już wymieniony na SD dedykowany do Ricków, oryginalny się rozpadł, ale od czasu zmiany brzmi jeszcze lepiej.

[Obrazek: 100_1396.JPG]
Odpowiedz
Ten Rick Cliffa to taki nie całkiem, pod mostkiem miał Jazza, a pod gryfem humbucker z EB0. Tak czy inaczej, pokusiłbym się o taką modyfikację, gdybym ociekał hajsem. Może nie Ricka, ale do Jazza można wrzucić humbucker. Ricka jednak trochę szkoda. Tongue

Odpowiedz
Rainbow 
Niestety proszę o wypisanie z b-hooda. Rysiek powędrował do jakiegoś kolekcjonera z zachodnich marchii.
Odpowiedz
To co teraz będzie?
Odpowiedz
Rainbow 
Bida z nędzą mrpink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości