12-12-2011, 01:55 PM
pytalem o rodzaj, czy jest to poliuretan, akryl, nitro, cyjanoakryl, czy moze inny wynalazek?
Zakrzewski basses
|
12-12-2011, 01:55 PM
pytalem o rodzaj, czy jest to poliuretan, akryl, nitro, cyjanoakryl, czy moze inny wynalazek?
12-12-2011, 01:56 PM
(12-12-2011, 01:42 PM)groza napisał(a):I to mi się podoba. Cenne uwagi. Pozdro!(12-12-2011, 01:02 PM)bartozzi napisał(a): jeżeli macie jakieś pytania względem Zakrzewskich, na które ja bym mógł Waszym zdaniem odpowiedzieć -walcie śmiało.
-------------------------------------
Kliknij, aby posłuchać mojej debiutanckiej EPki! ![]() www.facebook.com/bartozziofficial www.bartozziproject.com www.facebook.com/bartozziproject
12-12-2011, 03:02 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2011, 03:03 PM przez Stachunio.)
Hej, basy godne ale bardziej podziwiam muzyków którzy potrafią na nich zagrać.
Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!
W sumie wizualnie mi się jakoś super nie podobają te basiwa, ale brzmieniowo - przynajmniej na podstawie tej próbki od Bartka - jest naprawdę fajnie. To brzmienie jest szalenie zwarte, podoba mi się. Nie wiem na ile to wina kaloryfera, którego użyto do nagrania (no offence
![]() Trzymam kciuki, bo koncepcja świetna i jest z czym startować i nie mieć wstydu. Edyta. Pyrr szalona! Nie słuchałem próbek na stronie. Struna H grzmi. Jak dla mnie - miodzio. I ma bardzo fajnego pazura. Podoba mi się.
12-13-2011, 11:20 AM
12-19-2011, 10:56 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-19-2011, 10:58 AM przez bartozzi.)
(12-12-2011, 08:25 PM)bratekr napisał(a): W sumie wizualnie mi się jakoś super nie podobają te basiwa, ale brzmieniowo - przynajmniej na podstawie tej próbki od Bartka - jest naprawdę fajnie. To brzmienie jest szalenie zwarte, podoba mi się. Nie wiem na ile to wina kaloryfera, którego użyto do nagrania (no offence szykuje się seria próbek nagranych w studio, jakość top. no i będzie ic więcej, niż tylko 3 gitary ![]() (12-13-2011, 11:20 AM)Markus napisał(a): To: http://www.londonbassguitarshow.com/ jest chyba dobre miejsce do zaprezentowania się. byłem tam, szczerze mówiąc nie za bardzo. to jest impreza skupiona w 100% na rynku brytyjskim, nie interesuje ich nic poza tym, co dealerzy brytyjscy "mogą z tego mieć". na pewno przyjdzie czas na wizytę tam z instrumentami, ale na razie trzeba lecieć globalnie ![]()
Kliknij, aby posłuchać mojej debiutanckiej EPki! ![]() www.facebook.com/bartozziofficial www.bartozziproject.com www.facebook.com/bartozziproject
12-19-2011, 04:11 PM
Czekam z niecierpliwością - i na próbki i na odzew z NAMM.
03-20-2012, 08:15 PM
Dawno mnie tu nie było, więc przeczytałem prawie wszystkie posty i już z przerażenia miałem zamalować ekran na czarno i wyjść na spacer ale na szczęście dyskusja się wyluzowała i zrobiło się jakoś milej. Co ciekawe wśród tych co nie mieli basów Piotra w reku są tacy co podziwiają i tacy co im się nie podoba i twierdzą że te basy nie są warte 10k, ale wśród tych co mieli te basówki w ręku już przeciwników nie ma. Jestem już szczęśliwym posiadaczem basu Piotra( jest to dokładnie egzemplarz Essential ES1 02) i wiem że nie oddam go za żadne pieniądze, dla mnie jest to po prostu instrument bezcenny. Przy takich instrumentach trudno kierować się czystą logiką i kalkulacjami cenowymi, trzeba przyjechać, dotknąć pograć i jak się zakochasz, pieprznąć wszystko i kupić. Jak się na prawdę chce to wszystko można
03-20-2012, 09:13 PM
Hubercik... w morde misia, w Twoim przypadku to nawet jak grasz na Corcie za 1600zł to brzmisz
![]() ![]() ![]() P.S ten bas na żywca wygląda zajebiaszczo - tylko za dużo pstryczków i pokrętełek ![]()
...mO_Om...
Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
07-04-2012, 10:46 AM
Odświeżam topic, żeby video było w odpowiednim miejscu również.
![]()
04-15-2013, 09:15 PM
tu próbka basu jak siedzie w utworze
http://www.youtube.com/watch?v=CTBAwHN54Ns jak sadzicie które przystawki lepsze i do czego bardziej? aero z magnesami czy bez ? jaka jest różnica miedzy nimi ktoś wie ? tutaj obie wersje z i bez magnesów http://www.zakrzewskibasses.com/en/in-st...es215.html http://www.zakrzewskibasses.com/en/in-st...s3-18.html te basy są kozackie piękna lutnicza robota ![]()
05-16-2013, 09:29 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-16-2013, 09:30 AM przez bartozzi.)
od magnesów w pickupach to się generalnie odchodzi
![]() Tobie zapewne chodzi o NABIEGUNNIKI odsłonięte i schowane. te z okrągłymi, odsłoniętymi nabiegunnikami to są Aero Type 1, czyli Alnico 5 - takie jak w standardowym jazzbasie. Humbucker ma po prostu 2 takie cewki. Te z zakrytymi nabiegunnikami to Aero type 4, nab. w tym modelu są prostokątne (!): ![]() Mikołaj ma dual coila przy mostku i singla przy szyjce, oba w type4. Ten numer zagrał na singlu przy mostku. Pamiętaj też, że instrument z szyjką klonową będzie siedział w miksie inaczej, niż ten Mikołaja, który ma hebanową. Nie ma lepiej lub gorzej - co komu pasuje ![]() ![]() A propos type1, to Zakrzewski kończy właśnie opracowanie pickupów robionych pod jego zamówienie, już nie Aero... premiera już wkrótce ![]() Pozdr, B (04-15-2013, 09:15 PM)chmura napisał(a): tu próbka basu jak siedzie w utworze a tak swoją drogą, jakby ktoś nie widział: endżoj ![]()
Kliknij, aby posłuchać mojej debiutanckiej EPki! ![]() www.facebook.com/bartozziofficial www.bartozziproject.com www.facebook.com/bartozziproject |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|