Wymiana mostka Fender HMV (3 śruby) na vintage (5 śrub)
(09-03-2012, 07:26 AM)kiki666 napisał(a): Mam w Preclu taki sam mostek. Gdy odbierałem bass od lutnika podpytywałem na temat zmiany mostka bo nie pasuje mi opcja tylko i wyłącznie "przez dechę" jaką oferuje ten bridge. Dowiedziałem się, że nie jest żadnym problemem nawiercenie "blaszki" i zlikwidowanie tej przypadłości. Zastanawiam się czy tak właśnie nie zrobić. Z drugiej strony kusi mnie wstawienie "gównianego" (jak to napisał Mazdah) BadAss'a III.

Aż wyjąłem mojego jazza z pokrowca - jak się nie da włożyć w HMV strun top-load, jak się da? Tongue

Fender website napisał(a):Bridge: HMV, High Mass Vintage, (Strings-Thru-Body or Topload)
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412

Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Odpowiedz
nie kupujcie badasow bo sa chujowe - wiecej bedzie dla mnie;d
Odpowiedz
(09-03-2012, 09:27 AM)dexter_ck napisał(a): Aż wyjąłem mojego jazza z pokrowca - jak się nie da włożyć w HMV strun top-load, jak się da? Tongue

W HMV da się, ale nie da się w dawnym mostku American Deluxe (notabede montowany w serii American Standard w latach 90)
Natomiast irytujące dla mnie jest to, że trzeba trochę powalczyć z ustawieniem rozstawu strun na nim, oraz bardzo uważać przy ich zakładaniu - bo jak końcówka struny zaczepia się na mostku, to nie ma możliwości swobodnego obrotu obrotu - może się skręcać przy nawijaniu na klucz.

(09-03-2012, 09:44 AM)Mateusz napisał(a): nie kupujcie badasow bo sa chujowe - wiecej bedzie dla mnie;d

Dokładnie. Ale to że są chujowe pisałem z ironią, wiem co one dają, nie podoba mi się to.
Na pewno są to doskonałe mostki, na pewno potrafią są bardzo przydatne i poprawiają dokładnie to, o co mi w basie nie chodzi Wink

Chociaż ostatnio macałem Jazz Bassa Grubego i tam z badassem pięknie grało... ale tam są 12 letnie flaty Fendera Wink
Odpowiedz
Eee... Co najwyżej 12 tygodniowe te flaty Wink
Odpowiedz
(09-03-2012, 01:29 PM)Gruby napisał(a): Eee... Co najwyżej 12 tygodniowe te flaty Wink

A to nie były te które były z nim jak go kupiłeś?
A to barzo przepraszam.

Nie zmienia to faktu, że wiosło zapie****la GENIALNIE! Big Grin
Odpowiedz
Nie nie. Mam jeszcze flaty co mają minimum sześć lat. Zdjąłem je z fretlesa sprowadzonego z USA. Ale te na których grałeś były świeże Smile
Odpowiedz
(09-03-2012, 10:36 AM)mazdah napisał(a):
(09-03-2012, 09:27 AM)dexter_ck napisał(a): Aż wyjąłem mojego jazza z pokrowca - jak się nie da włożyć w HMV strun top-load, jak się da? Tongue

W HMV da się, ale nie da się w dawnym mostku American Deluxe (notabede montowany w serii American Standard w latach 90)

Wybaczcie niedoinformowanie. To jednak nie HMV ale to co opisał Mazdah siedzi w mym American Standardzie '98.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości