Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
szkoda, że te Coda-pro takie tanie nie będą.. wrzuciłby człowiek JVXy i miał koncertowe wiesło
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 126
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Bardzo ciekawy kolor!
Reputacja:
10
to jest ładny kolor:
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 3856
Liczba wątków: 9
Reputacja:
2
fender -> fender -> fender
Liczba postów: 19435
Liczba wątków: 50
Reputacja:
21
Bolem - OWNED!
Reputacja:
10
przynajmniej ma mostek prosto
Liczba postów: 2419
Liczba wątków: 36
Reputacja:
1
(01-27-2013, 06:51 PM)Gandzialf napisał(a): ![[Obrazek: 421009_10151339927014206_1867511865_n.jpg]](http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/421009_10151339927014206_1867511865_n.jpg)
Bardzo ciekawy kolor!
klon w brynie
Liczba postów: 1213
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
(01-27-2013, 03:25 PM)Bolem napisał(a): (01-27-2013, 02:55 PM)Burning napisał(a): ja cały czas waham się na g&l do Sphere
Bolem: z aktualnego składu oba wiosła słyszał tylko Th0rn, jemu bardziej leży konturowy sound, "bo tak brzmią inni"
i see
jak chcesz grac, nad czy pod stopą? mój g&l i paru innych osób z ktorymi gadalem nie schodzi do tego najnizszego dołu, za to ryczy środkiem. Bunialski mowi, ze jemu dołu nie brakuje, pewnie ze wzgledu na rocznik
nie dal bym rady zabrzmiec jak ten mayo tutaj http://www.youtube.com/watch?v=HsI_sHTAx1Y
No, chyba, że single aż tak dużo zmienią, ale nie sądzę, że w tą stronę. Będzie mozna posluchac u alfika jak to brzmi 
Burn jest Was tam tylu w Warszafce, pożycz basy i sprawdzaj na próbie, koniecznie z zespołem. Nie ma innej opcji. Ja też gram raczej między stopą a gitami. Mogę niżej ale nie chcę. Z tego co słyszałem Speca na WOŚPIE to kompletnie inna bajka niż G&L.
(01-27-2013, 02:46 PM)bratekr napisał(a): I ma ośmiostrunowego bananeza?
Spec jest fajny, ale trochę ginąć może w kapeli imo.
Straszna bzdura. Dobry Euro przechodzi jak nóż przez masło.
Reputacja:
10
na Kramerze (to samo co Euro, tylko gryf jak u Doug'a Wimbisha) podbijałem środek, na Jazzie tnę
sound prawie identyko, tylko podatność na artykulacje inna
(01-28-2013, 10:14 AM)Burning napisał(a): na Kramerze (to samo co Euro, tylko gryf jak u Doug'a Wimbisha) podbijałem środek, na Jazzie tnę
sound prawie identyko, tylko podatność na artykulacje inna 
Podatność na artykulację, to w dużej mierze sprawa pickupów i setupu. Trza se było wsadzić jakieś DiMarzio DP126 i porównać do jazza
Liczba postów: 12308
Liczba wątków: 44
Reputacja:
4
Omson - za każdym razem, kiedy Spector był na scenie, to fajnie brzmiał sam, potem jakoś niknął i poza sporym kopem w dole nie słyszałem niestety nic.
Nie wiem, na ile to kwestia akustyków, ale jeśli bas jest głośno, a ginie, to coś jest tu nie tak. Zwłaszcza, że potem na podobnych ustawieniach i sprzęcie grali ludzie i brzmiało to lepiej. Więc - to moje zdanie Omson, zaznaczyłem to.
Takie tam granie.
Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
(01-28-2013, 10:20 AM)bratekr napisał(a): Omson - za każdym razem, kiedy Spector był na scenie, to fajnie brzmiał sam, potem jakoś niknął i poza sporym kopem w dole nie słyszałem niestety nic.
Nie wiem, na ile to kwestia akustyków, ale jeśli bas jest głośno, a ginie, to coś jest tu nie tak. Zwłaszcza, że potem na podobnych ustawieniach i sprzęcie grali ludzie i brzmiało to lepiej. Więc - to moje zdanie Omson, zaznaczyłem to.
Wiem o czym mówisz. Kiedyś wpadł do mnie człowiek po paczki DIY co miałem do opchnięcia i przywiózł Spectora Legend 5 i głowę Ampega SVT-4Pro... Kompletnie nie wiedziałem co on gra - sam sobie nastawił taką bułę (najzabawniejsze jest to, że był przeszczęśliwy)
Z rok temu, jak Acid Drinkers grali w Lbn w Graffiti, w supporcie był m.in The Sixpounder. Ich bassman grał najpierw na tym LTD wzorowanym na Thunderbirdzie i ja basu nie słyszałem szczerze mówiąc. Potem wziął piątke Spectora Euro i nagle bas pierdolnął przez wszystko pomimo, że nagłośnienie w Graffiti zawsze było fatalne.
Także co bassman, to inne brzmienie. Jak ktoś nie potrafi kręcić, to zawsze zabrzmi chujowo, bez względu na sprzęt. A wracając do Spectora - to są w chuj dobre wiosła, tylko nie zawsze operator potrafi to wykorzystać
Liczba postów: 12308
Liczba wątków: 44
Reputacja:
4
Albo akustyk dupa, co często sporo wyjaśnia  .
Takie tam granie.
Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
(01-28-2013, 10:38 AM)bratekr napisał(a): Albo akustyk dupa, co często sporo wyjaśnia .
Nie, nie - tam akurat taki sprzęt mieli od zawsze (nie wiem jak teraz, bo doszły mnie słuchy, że coś zmieniali). Kwestie wyjaśniał mi kumpel - techniczny Mietka Jureckiego, bo sam też w nagłośnieniu robi.
|