Ja taurusa na 12" głośniku polecam obiema rękoma, pamiętam jak mi kiedyś kapcie spadły... A B-315 sam miałem i trochę za bardzo wiało od niego dołem, rzeczywiście nie jest to topowy sprzęt ale dobry jak na kasę, za jaką można dostać używkę
www.mateusz-piotrowski.prv.pl
|
08-04-2010, 08:38 PM
Solartron mówisz, że box jest słaby przez pryzmat ceny czy ogólnie? Jakbym miał 900zł to na 90% kupiłbym taurusa b215, bo lubię raczej czysty sound basu. Jakbym chciał troche przybrudzić to pewnie ampeg. A tak to ciężko o coś fajnie brzmiącego za tę kasę (no ale nie grałem na wszystkich combach świata), po prostu na lepszym za tę kase jeszcze nie grałem.
08-04-2010, 09:20 PM
(08-04-2010, 08:38 PM)Mateusz napisał(a): Solartron mówisz, że box jest słaby przez pryzmat ceny czy ogólnie? Jakbym miał 900zł to na 90% kupiłbym taurusa b215, bo lubię raczej czysty sound basu. Jakbym chciał troche przybrudzić to pewnie ampeg. A tak to ciężko o coś fajnie brzmiącego za tę kasę (no ale nie grałem na wszystkich combach świata), po prostu na lepszym za tę kase jeszcze nie grałem. Sound Boxa z Twojego nagrania nie odpowiada mi w ogólności. Pamiętaj że ten sprzęt jako nowy kosztował ok. 2,5k - to nie mało. To, że obecnie rynek zweryfikował go na ok. 900, to naturalna kolej rzeczy przy jego możliwościach. Oczywiście wiem, że za kilka setek trudno znaleźć coś lepszego - ale czy to powód by nagle ten Box awansował, ze względu na niską cenę używki?
08-05-2010, 06:37 AM
no cena nowego nie jest zbyt ciekawa, tak samo jak swra myślę, że ma prawo awansować jeśli ktoś szuka używki Chyba, że masz jakąś lepsza propozycję? chętnie ogram przy okazji
08-05-2010, 11:29 AM
08-05-2010, 11:33 AM
Ale ten peavey nie ma gwizdka i mniej mocy No jak wolisz pozdrawiam!
08-05-2010, 12:06 PM
Używam taurusa thcross już jakiś czas i generalnie po próbkach słyszę, że jest podobnie. Zaletą thcrossa jest DUŻA moc (na próby gain 1, master 2 czasem 3) i to, że fajnie to brzmi w pubowych warunkach bez wsparcia P.A. - parę razy dawałem basa na jamy innym basistom i z przodu to zawsze fajnie brzmi o ile nie uskuteczniają kręcenia gałami.
Wadą są wszystkie przyciski - różne presence i podbicia, moim zdaniem nadają się dokładnie do niczego, do tego preamp lampowy o ile nagrywa się ok, o tyle live już niestety rozmydla i to dosyć konkretnie. Do tego na nienowych strunach jebie lekko plastikiem sam z siebie, to na próbce Mroka wyraźnie słychać. Aha, przy dużych głośnościach bardzo fajną opcją jest zdejmowanie dołu - świetnie działa na dudniące drewniane sceny - zdejmuje na tyle, że słychać poprawę, ale nawet przy maksymalnym zdjęciu bas brzmi jak bas. Często z tego korzystam gdy nie ma czasu na podstawianie pieca na czymś innym itp.
09-06-2010, 12:42 PM
Dodałem dziś dość spory wpis co do homerecordingu, bo jak każdy od czegoś zaczynałem....
nie mogę zmienić tytułu wątku - mógłby jakis moderator zostawic w nim tylko link do strony?
09-06-2010, 12:49 PM
się robi się
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
09-06-2010, 01:49 PM
Dosyć odważny wpis, no ale każdy od czegoś zaczyna
09-06-2010, 01:59 PM
http://mateusz-piotrowski.prv.pl/?p=236#more-236 napisał(a):Zacząłem również bawić się wtyczkami VST (wirtualne instrumenty jakby ktoś nie wiedział)raczej VSTi, bo wtyczki VST to efekty raczej
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
09-12-2010, 10:44 AM
W końcu jakiś porządny instrument, gratz .
09-12-2010, 11:09 AM
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości