Lampy Lampy Lampy
rozebrałem moja 800tkę i zauważyłem tak podejrzany kondensator

[Obrazek: P1210265.JPG.client.x675.jpg?sig=-T3UW99...m2jNtYehxM]

Czy on nie jest aby spuchnięty? normalnie od spodu wypluł wnętrzności;d

zamontowany jest na podstawce jedej z lamp ecc83 i pisze na nim 5000k AH, moze go wymienic, co to jest dokladnie za kondensator, co powiedzieć w sklepie;p? To chyba ceramik?
Odpowiedz
(04-04-2013, 09:18 AM)Mateusz napisał(a): rozebrałem moja 800tkę i zauważyłem tak podejrzany kondensator

[Obrazek: P1210265.JPG.client.x675.jpg?sig=-T3UW99...m2jNtYehxM]

Czy on nie jest aby spuchnięty? normalnie od spodu wypluł wnętrzności;d

zamontowany jest na podstawce jedej z lamp ecc83 i pisze na nim 5000k AH, moze go wymienic, co to jest dokladnie za kondensator, co powiedzieć w sklepie;p? To chyba ceramik?

Uobrazek nie bangla. Jak zjesz pizzę napraw obrazek mrgreen
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Odpowiedz
Już sie dowiedziałem, to ceramik i takie podobno nie puchną;p
LOL, podgrzałem wszystkie luty nową cyna i przestał brumić jebany;d
Odpowiedz
http://www.ebay.co.uk/itm/Simms-Watts-AP...3a804ce3d3

Kto ma 2k pod ręką, niech łyknie, w razie czego odkupię... ten pojawił się parę godzin po tym, jak wylicytowałem AP100 mrred
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców. 

blue colander stompboxes

Odpowiedz
Czy któryś z naszych lampowych ekspertów mógłby mi pomóc określić które z lamp w pozycjach v1-v4 w moim VBA400 za co odpowiadają?

Siedzi tam na v1, v2 i v4 12AX7, a na v3 12AU7.

Link do schematu - http://speedy.sh/NNz2r/Marshall-VBA400-schematic.pdf
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412

Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Odpowiedz
Ciekawostka Wink

http://www.muzicosphere.com/solid-state-...ps-by-amt/
Odpowiedz
[Obrazek: ramka_4747.jpg]
W dużej obudowie i dopasowane do cokołu lampowego.

Tongue
Odpowiedz
Chyba nie po to kupujemy wzmacniacze lampowe, żeby wkładać tranzystory w ich miejsce Wink
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412

Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa
Odpowiedz
Jeśli brzmi, jak lampowy odpowiednik i przy tym się nie zużywa, to chyba nie ma problemu? Smile Tak czy siak - z artykulu wynika, że wszystko jest w fazie testowej...
Odpowiedz
Nie brzmi jak. Stara się brzmieć podobnie.
I zużywa się.
Odpowiedz
Czyli emulacja. Może się przydać przy obniżaniu mocy?
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
Lol Omson toś dojebał pograj na lampie jakiejś lepiej mrgreen Jeden gitarzysta mi powiedział, że nie słyszy różnicy między wtyką mesy a stackiem mesy za plecami może byście się dogadali? Wink

Bratekr ja żeby obniżyć moc (do grania w bloku) wyjmowałem połowę lamp mocy i było dobrze.
Edyta- choć do bloku wciąż za głośno Wink
Odpowiedz
Panowie nie pierdolcie jak twardogłowi, bo przecież nie jesteście. Wink mrgreen
A ja bym chętnie przygarnął na testy. Nawet jeśli brzmiałby jak typowy tranzystor widziałbym tu pole manewru do modyfikacji znanych konstrukcji i tworzenia naprawdę unikatowych brzmień.

Emotka_2755
Odpowiedz
SVT-CL hybrid? ;P
lampowa saturacja + tranzystorowa szybkość w jednym wzmaku?
Czemu nie? Smile
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
Tranzystor nie da lampowej saturacji bo to nie lampa koniec kropka. Smile To na ile wykorzystamy taką nijakość to inna sprawa

No i właśnie to się już nazywa
svt seria pro Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 15 gości