ja mogłbym reflektować
ale to lepiej by było na ogólnym założyć jak już

[INDEKS] Jaki sprzęt kupić?
|
ja mogłbym reflektować
![]()
08-10-2010, 09:10 AM
Pisaliście nieco o Ashdownach little giant, ale konkretów zabrakło ;-) Jak brzmią te wzmaki? Są w miarę przezroczyste? Kiedyś macałem w sklepie MAGa jednego z tych tanich i wydał mi się mułowaty. Little Giant też tak brzmi, czy jest bardziej przezroczysty? Jak spisuje się EQ? Nie tnie jakoś fatalnie pasm?
Gram na nerwach.
08-10-2010, 09:12 AM
Tu masz chyba fajną recenzję
![]() http://www.magazyngitarzysta.pl/sprzet/t...-1000.html Ale pewnie to już widziałeś ![]()
08-10-2010, 09:18 AM
Tak. Wygląda jak tekst sponsorowany ;-) No i próbki - nie wiadomo, czy nagrywane przez pakę, czy przez lineout, jakie korekcje. Z dupy nieco ten test...
Gram na nerwach.
08-10-2010, 09:25 AM
Gra na jednym z tych gigantow TT, nie wiem czy potrzebna lepsza rekomendacja.
08-10-2010, 09:28 AM
Ktoś na forum ma mniejszą wersję 350, i kupował całkiem niedawno więc w zdjęciach sprzętu pewnie namierzysz.
Druga sprawa...to czego oczekujesz od tego wzmaka jeżeli chcesz żeby był lepszy od Pandory PX4d to najpewniej jest ale Eden to to na pewno nie jest ![]() jeżeli szukasz wzmaka transparentnego o nie tak zajebiście wielkiej mocy, to rozważ to phil jones
08-10-2010, 09:31 AM
Jak ja kocham takie "testy".
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak. Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Lasheen chyba miał tego Little Gianta mniejszego
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400
@I.Q.: TT się nie liczy, bo on brzmi na radiu Diora nawet ;-)
@Floyd: Za jakiś czas będę sobie powoli składać mały zestaw do domu i na dżemy z kolegami. 100 kilka W jest ok ;-) Zależy mi na w miarę transparentnym wzmaku, ma być w miarę mały i lekki (stary jestem, już się nadźwigałem), EQ ma nie robić za dużego syfu. Ten Phil Jones z papierowego opisu prezentuje się zajefajnie. Ashdown ma jednak sporą przewagę: można go znaleźć dużo taniej ;-) Ale zobaczymy. Dzięki za trop ![]() @jabłecznik: dlatego właśnie ten test w zasadzie jest do olania :/ @asmo: faktycznie! Na szczęście mi się nie pali więc powoli będę się rozglądać. Gram sobie z kciuka, z palca interesuje mnie czyste brzmienie. Moje klimaty to takie nieco bluesowo, jazzowate rzeczy, choć właśnie się angażuję w rockowaty projekcik nieco. Na sensowną lampę w przedwzmacniaczu raczej nie mam co liczyć w małej cenie, więc skupię się pewnie na tych maluchach ![]()
Gram na nerwach.
08-10-2010, 09:51 AM
małe mobilne kombo to ampeg B15 portaflex
![]()
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Wolę heada + pakę. Łatwiej jeden z klocków wymienić i w sumie lżej nosić (przy tej samej mocy / głośnikach), bo dwa kloce mogę na dwa razy targnąć ;-)
EDYTA: znalazłem test tego Phil Jonesa ;-) : http://www.youtube.com/watch?v=T_-h6lldwFE
Gram na nerwach.
08-10-2010, 11:25 AM
Podczepie się pod Mikla. Moze zajsc potrzeba wymiany mojego czolgu na cos mobilniejszego. Ashdown MAG300H jest u szczytu listy - kiedys na sabacie w Piasecznie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl.
Ale kolumna? Rockerka bedzie grana w roznych wariantach. Czy jest w ogole jakas szansa tak sprzet zlozyc, żeby dalo się zabrac z tym w komunikacje miejska i dac rade w rockowiznie? Cholerne zycie ![]()
08-10-2010, 11:41 AM
goly jakaś piekielnie skuteczna 12" od biedy da radę w bluesie, ale do rocka to 15" minimum.. przy czym komunikacją 15" wozić już ciężko :S
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
08-10-2010, 11:43 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2010, 11:43 AM przez jabłecznik.)
Powiedz jaki masz budżet;D? (Miklo)
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak. Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
08-10-2010, 11:44 AM
(08-10-2010, 11:25 AM)goly napisał(a): Podczepie się pod Mikla. Moze zajsc potrzeba wymiany mojego czolgu na cos mobilniejszego. Ashdown MAG300H jest u szczytu listy - kiedys na sabacie w Piasecznie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl. Jest szansa jak się dopakuje na siłowni i kolumne na garba wrzuci.Można kupić jakąś paczusie na neodymach to wtedy lżej .Od Mańka G.NOIZ 4x10 i można z tym biegać i da rady w rocku.
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|