Youtube - Wielcy , mniejsi i całkiem mali :)
Monumentalne Huh

Nie siedzę w takiej muzyce zupełnie, ale po obejrzeniu tego poczułem się jak mały basowy robak...
Fender JB MIJ '92 -> BOSS ME50B/BOSS ODB-3 -> Digitech Jamman -> Markbass LittleMark 250 -> Hartke 410TP / David Eden RB1 (AMD Athlon)
Odpowiedz
(07-01-2013, 08:11 PM)OMSON napisał(a): Ale zajebiste brzmienie Smile

mialeś musicmana z sansampem Smile

edit polecam zwrócić uwagę na nutki grane idealnie ze stopą, mnie to najbardziej zadziwia Smile
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
a bo ja wiem czy to ze stopą? fajne umpa umpa, ale za szybko, żeby cokolwiek stwierdzić.

Bolem, co się starasz udowodnić? że biorąc zamach z góry nie jest w stanie się dobrze zagrać? chłopie, wal łapą spod sufitu jeśli Ci to pasuje, kogo to obchodzi. przy chujwimetalach wszystko jest cacy, problemy się zaczną przy groovie z trzema dźwiękami na krzyż, w tempie 90.

wybaczcie, zdenerwowałem się, ale taka hipsterska natura (chyba).
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
Idź spać, Stasiu, spinasz się niepotrzebnie.
Gość jest mega, polecam obczaić płyty Decapitated (wsie poza ostatnią, na ostatniej Heniu gra). mrgreen
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
(07-01-2013, 09:10 PM)Bolem napisał(a): mialeś musicmana z sansampem Smile

Dlatego napisałem, że zajebiste (dobrze współgrało z 5150 w progresywnym metalu) mrgreen

BTW - słychać, że struna B brzmi słabiej... W tym lutniczym SR5, co sprzedałem niedawno, pozbyłem się tego problemu - dzięki 2Tekowi.
Odpowiedz
Chcecie mi powiedzieć, że ten sound to zasługa Sansa ? Chyba nie tego BDDI ?
Odpowiedz
(07-02-2013, 12:12 AM)Stanislav. napisał(a): a bo ja wiem czy to ze stopą? fajne umpa umpa, ale za szybko, żeby cokolwiek stwierdzić.

Bolem, co się starasz udowodnić? że biorąc zamach z góry nie jest w stanie się dobrze zagrać? chłopie, wal łapą spod sufitu jeśli Ci to pasuje, kogo to obchodzi. przy chujwimetalach wszystko jest cacy, problemy się zaczną przy groovie z trzema dźwiękami na krzyż, w tempie 90.

wybaczcie, zdenerwowałem się, ale taka hipsterska natura (chyba).

weź spierdalaj, kto tu chce cokolwiek udowadniać? Tongue

Sound to zasługa techniki (chyba nie widziałem drugiego basisty który by grał taką muzykę z prawą ręką tak blisko gryfu), świeżych strun, basu MM. Myślę, że użył sansampa, tak mi się wydaje po moich doświadczeniach z tym sprzętem. Nie wiem na 100%, bo nic na ten temat nie pisze w opisie filmiku.

Sansampy RBI/programmable/bddi to brzmieniowo to samo i moim zdaniem da się z tego uciągnąć sound podobny do tego co tutaj. Inna sprawa, że zmienia dość konkretnie charakter instrumentu i to się może nie podobać.
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Miałem BDDI i z mojego doświadczenia wynika, ze nie da się na nim ukręcić takiego soundu. Myślę, że szybciej może używać Axe FX.
Odpowiedz
martin uzywa fractala i darkglassa on mi wlasnie polecil ten efekt
Krytycy na chuj mi skoczyc moga, jestescie jak pies ktory goni wlasny ogon, ide swoja droga na swoj sposob slowo po slowie i klade spocona lache naa to co kto o mnie powie
Odpowiedz
Brzmi nieziemsko.
Odpowiedz
ten gość jest niesamowity. jak słucham takich rzeczy, to dochodzę do wniosku, że powinienem zrobić coś dla muzyki i przestać grać.

W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
A mi się nie podoba, prawie nie słychać co gra.
Odpowiedz
Tez mi sie jakos to nie podoba.
Odpowiedz
i brzmienie z dupy
Odpowiedz
W 33 sekundzie jest ładnie
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości