Klinika GASu
(08-05-2013, 09:23 PM)3cina napisał(a):
(08-05-2013, 03:12 PM)Alfik napisał(a):
(08-05-2013, 03:04 PM)3cina napisał(a): [Obrazek: 132526.jpg]

Rolleyes

tez sie zastanawiam

do ktorego chcesz je wpakowac?

Do tego olcha palisander 1971. Na dwóch na raz na nim nie gram, a DP 123 były by idealne na scenę zastępowały by jednocześnie precla i miały by jazz bridge na sterydach. Muszę tylko opracować system szybkiej wymiany na koszerne single do nagrań. Zastanawiam się nad tulejami na śrubki i dwoma controlplate-ami na zaciski

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz
(08-06-2013, 12:23 AM)Alfik napisał(a): Zastanawiam się nad tulejami na śrubki i dwoma controlplate-ami na zaciski

Mozesz cos wiecej powiedziec na ten temat. tzn jak to dokladnie jest patent?
outreband.com

Odpowiedz
(08-04-2013, 06:44 PM)obserwacja napisał(a): Nie mieści mi się w głowie trzymać gitary w szafie... swoje dwie ozdabiają mi pokój lepiej niż złote poręcze u Don Wasyla
Ale on ma jeszcze beczkowóz i tym Cię zdecydowanie przebija.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Beczkowóz?

[Obrazek: beczkowoz-980-OBRAZKY.PL.jpg]
Odpowiedz
(08-06-2013, 05:35 AM)elteha napisał(a):
(08-06-2013, 12:23 AM)Alfik napisał(a): Zastanawiam się nad tulejami na śrubki i dwoma controlplate-ami na zaciski

Mozesz cos wiecej powiedziec na ten temat. tzn jak to dokladnie jest patent?

Normalnie masz wkrety do drewna, dziury sie wyrabiaja.
A ten patent jest w warwickach np. Zamiast wkrętów są śrubki a w basie jest wciśnieta tuleja w kształcie "gwiazdki" i w środku jest gwint na śrube m2 - gwint sie nie wyrabia.

Odpowiedz
to skumalem, bardziej chodzilo mi o te "control platey na zaciski"
outreband.com

Odpowiedz
Zobacz EMG - Wtyki zamiast lutowania.
Odpowiedz
Odpowiedz

Błażej, znając Ciebie to nawet przy szybkozłączkach będziesz spędzał półtorej godziny na setupie przy zmianie picków Wink
Wysłane z mojego Leopard 2; masa bojowa 55,15t.

[Obrazek: fdan.jpg]
(12-25-2013, 12:49 AM)Sztyrlic napisał(a): A jeszcze taka kwestia: w sumie nie miałem wcześniej tunera [...]Rolleyes
Odpowiedz
(08-06-2013, 06:39 AM)Mateusz napisał(a): Normalnie masz wkrety do drewna, dziury sie wyrabiaja.
A ten patent jest w warwickach np. Zamiast wkrętów są śrubki a w basie jest wciśnieta tuleja w kształcie "gwiazdki" i w środku jest gwint na śrube m2 - gwint sie nie wyrabia.

W mayo tak mam - super sprawa, polecam.

Taki paneli jak w emg to raczej banał - mam też w aktywnym blendzie i to proste jak budowa cepa.
Odpowiedz
(08-06-2013, 08:17 AM)groza napisał(a):
(08-06-2013, 06:39 AM)Mateusz napisał(a): Normalnie masz wkrety do drewna, dziury sie wyrabiaja.

W mayo tak mam - super sprawa, polecam.

Podobnie jest w Alembicu, ale nie ma gwiazdek. Po prostu są tuleje na śrubki. Świetna rzecz.
Odpowiedz
Podobnie jest w Statusie, swietna rzecz.

Wink
Odpowiedz
w starych stringrayach tez tak bylo. na pewno tych pre-eb
Odpowiedz
po prostu producenci budżetowych gitar wiedzą, że prędzej czy później trzeba będzie dużo kombinować z przystawkami, aby je ratować.
Odpowiedz
(08-06-2013, 09:15 AM)paka napisał(a): w starych stringrayach tez tak bylo. na pewno tych pre-eb

Do 93 jeszcze sa, nie wiem jak dalej
polecam forum o gitarach basowych - www.basscity.eu
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 50 gości