Restauracja Gitar
No, ale ja sie nie znam. Ma grube struny i gram na nim metal, wiec niekoszernie troche.
Odpowiedz
Mateusz, istnieje jakieś prawdopodobieństwo, że pojawisz się na najbliższym Zakwasowie?
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle
Odpowiedz
Cholera wie;d Ale raczej nie sądze;p
Odpowiedz
:oburzony:
Odpowiedz
Boi sie że mu dystrybutor Warwicka naklepie. mrgreen
P O Z I O M
Z A D O W O L E N I A
D O M A N A
[Obrazek: 5oTDjh4.png]
Odpowiedz
A ja wciąż nie mam kiedy wybrać się do Rydzogrodu Sad
Odpowiedz
Ew. przyjade w celach towarzyskich - tak samo na Bassturbacje. Nie będę robił straganuTongue

Wezmę raczej swoje wzmaki niż gitary, może z 2-3 fajne basówki jak wejdo.
Odpowiedz
no fajnie by było, jak byś wpadł, rzuciłbyś swoim fachowym doświadczonym okiem na mojego Greco Wink
Odpowiedz
Z tym nie ma problemu akurat;d
Odpowiedz
no to gitarra!
tymczasem koniec OT
Odpowiedz
[Obrazek: aTl6281h.jpg]

[Obrazek: 4l11ICNh.jpg]

[Obrazek: JJzapJAh.jpg]

Bardzo ciekawy instrument w którego Renowacji pomógł mi Lutnik z pod PoznaniaWink
Gitara wymagała kompletnego remontu, ale po założeniu strun i zagraniu kilku dźwięków już wiedziałem że było warto!
Płyta wierzchnia wykonana ze świerku, tył z klonu płomienistego. Gryf mahoniowy z palisandrową podstrunnicą. Gitara ma wymieniony pręt i wyrównaną podstrunnicę. Dwa pikapy P90, elektronika vol, vol, tone, tone oraz trójpozycyjny selektor przetworników. Bardzo dobre klucze, osrzęt w świetnym stanie, lakier poobijany, popękany i poodpyskiwany. Na gryfie nowy lakier. Gryf nieco cieńszy niż w drugim archtopie, którego sprzedaję. Doskonały instrument.

[Obrazek: AmBNEmxh.jpg]

[Obrazek: 8zbBuXFh.jpg]

[Obrazek: dOvJ3vGh.jpg]

Klasyczny 70's jazz bass. Jesion + klon. Ciekawostka - pikapy wyglądają na układ pikapów fendera 70's. Ciekawy profil gryfu - nieco bardziej jak w preclu - bardzo cienki, płaski ale szeroki, jak w nowoczesnych gitarach. Dwa przetworniki Alnico, pasywna elektronika vol, vol, tone. Klucze gotoh GB528 Res-o-lite. Basik oczywiście wyekranowany. Ostry, szklany i warczący bas. Polecam!
Odpowiedz
Ten Jazz jest PRZEPIĘKNY!!!
Odpowiedz
Mroku, a to jest ta sama fabryka co ibanez, czy po prostu oni wtedy mieli jakiegoś OEM dostawcę przetworników?

Wiele lat temu mogłem kupić takiego ibaneza japońskiego - dokładnie takie same pickupy miał.

Brzmiał fenomenalnie, sound meshell na bridgeowym pickupie był na dzień dobry - niestety był dojebany jakimś dłutem i ze względu na stan nie wziąłem.

Pamiętam, że wtedy cena za taki instrument wynosiła 1000zł Smile
Odpowiedz
Mowisz o tych zaokrąglonych pikapach J?

Rodzajów przetowrników które znajdowały się w owych obudowach naliczyłem chyba z 8;D

1. BDB pikapy Alnico, nawinięte jak w fenderze (na obu na raz nie brumi) opór ok 9K, magnesy wystaja za obudowe
2. BDB pikapy Alnico, nawinięte oba tak samo (brumi na pojedycznych i na obu i nie da sie z tym nic zrobic) opór też 9K, magnesy wystaja za obudowe
3. Zajebiste pikapy alnico, nawiniete jak w fenderze z ciemniejsza owijką i bałym spodem opór z 7,5K, magnesy rowno z obudowa
4. Dobre pikapy ceramiczne nawiniete jak w fenderze opor ok 5K magnesy rowno z obudowa
5. Dobre pikapy ceramiczne nawiniete tak samo, ale mozna pikap podlaczyc odwrotnie, odkleić sztabke magnesu od spodu i przykleic go odwrotnie. opor 5k, magnesy rowno z obudowa
6. Chujowe pikapy ceramiczne nawiniete tam samo i tez mozna je odwrocic, opor z 3,5, zero dolu, sama gora, pakowane w najtanszych karykaturach ze sklejki. magnesy rowno z obudowa
7. Mega chujowe pikapy - oba takie same - taki sam rozstaw magnesow, ta sama szerokosc itp. Produkowali tylko jeden pikap i montowali pare w jazz bassie. Od razu do wymiany. opor z 3K, cewka 3x mniejsza niz w normalnym pikapie.
8. Lepsza wersja powyzszych pikapow, niby oba takie same, ale maja z 6K i brzmia całkiem spoko, po odwroceniu magnesu i polaryzacji graja lepiej niz ceramiki w japonskich fenderach.Zazwyczaj maja nieco wieksze magnesy wystajace za obudowę

To wszystko tyczy sie tylko "zaokraglonych" pikapow.

"Prostokątnych" jest jeszcze wiecej rodzajow.

Co ciekawe rozne rodzaje pikapow pakowlai np do Greco. TJ. W samych greco widzialem z 3 rozne rodzaje pikapow. Wydaje mi sie ze w roznych latach mieli rozna technologie?

Odpowiedz
(12-28-2013, 12:36 PM)Mateusz napisał(a): 1. BDB pikapy Alnico, nawinięte jak w fenderze (na obu na raz nie brumi) opór ok 9K, magnesy wystaja za obudowe
2. BDB pikapy Alnico, nawinięte oba tak samo (brumi na pojedycznych i na obu i nie da sie z tym nic zrobic) opór też 9K, magnesy wystaja za obudowe
3. Zajebiste pikapy alnico, nawiniete jak w fenderze z ciemniejsza owijką i bałym spodem opór z 7,5K, magnesy rowno z obudowa
4. Dobre pikapy ceramiczne nawiniete jak w fenderze opor ok 5K magnesy rowno z obudowa
5. Dobre pikapy ceramiczne nawiniete tak samo, ale mozna pikap podlaczyc odwrotnie, odkleić sztabke magnesu od spodu i przykleic go odwrotnie. opor 5k, magnesy rowno z obudowa
6. Chujowe pikapy ceramiczne nawiniete tam samo i tez mozna je odwrocic, opor z 3,5, zero dolu, sama gora, pakowane w najtanszych karykaturach ze sklejki. magnesy rowno z obudowa
7. Mega chujowe pikapy - oba takie same - taki sam rozstaw magnesow, ta sama szerokosc itp. Produkowali tylko jeden pikap i montowali pare w jazz bassie. Od razu do wymiany. opor z 3K, cewka 3x mniejsza niz w normalnym pikapie.
8. Lepsza wersja powyzszych pikapow, niby oba takie same, ale maja z 6K i brzmia całkiem spoko, po odwroceniu magnesu i polaryzacji graja lepiej niz ceramiki w japonskich fenderach.Zazwyczaj maja nieco wieksze magnesy wystajace za obudowę

jesteś jebanym kosmitą Emotka_2403

mrgreen
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości