[Backing Track Challenge] Styczeń 2014
Tylko misie, zapominacie o jednym. TO NIE JEST NUMER JACO. To cover Jamesa Browna/Pee Wee Ellisa w wykonaniu Pastoriusa.

Jaco go sobie brzydko mówiąc podpierdolił mrgreen

wikipedia napisał(a):Ellis's composition "The Chicken" was made famous by the electric bass player Jaco Pastorius, who recorded it on his album The Birthday Concert, as well as Invitation.
Odpowiedz
(01-26-2014, 11:59 PM)herp napisał(a): Tylko misie, zapominacie o jednym. TO NIE JEST NUMER JACO. To cover Jamesa Browna/Pee Wee Ellisa w wykonaniu Pastoriusa.

Jaco go sobie brzydko mówiąc podpierdolił mrgreen

wikipedia napisał(a):Ellis's composition "The Chicken" was made famous by the electric bass player Jaco Pastorius, who recorded it on his album The Birthday Concert, as well as Invitation.
No właśnie :-) Bassline się nawet prawie zgadza :-)
Gram na nerwach.
Odpowiedz
No dobrze, wracamy do tematu...
Odpowiedz
W końcu i mnie się udało usiąść i nagrać 2 ścieżki.

https://soundcloud.com/pawelwszolek/sets...king-track
Odpowiedz
No tak.
Warwick->Warwick->Warwick.

[Obrazek: sFxH1j7l.png]
Odpowiedz
(01-27-2014, 05:35 PM)Aval napisał(a): No tak.

...Teraz sprawa się komplikuje. mrgreen

To co, czekamy już tylko na Alfika? Wink mrgreen

A tak całkiem serio to ogromny szacunek Pawle. Już po raz kolejny to mówię, ale nie bezpodstawnie. Pełen profesjonalizm. Smile
Odpowiedz
(01-27-2014, 05:29 PM)Paweł Wszołek napisał(a): W końcu i mnie się udało usiąść i nagrać 2 ścieżki.

https://soundcloud.com/pawelwszolek/sets...king-track

Zazdrosze swobody przy graniu tych 16tek, szczegolnie podwojnych, brzmi to 100 razy lepiej niz u mnie.
Prawie idealnie, gdyby nie bledy rytmiczne - slychac ze dosc luzacko podszedles do tematu...
Odpowiedz
Ja pierdole, a już miałem się nagrać... T_T

Emotka_2934
Odpowiedz
Sprawia mi frajdę takie granie, bo może fajnie zabujać.

A to, że luzacko, to wiem.. ciesze się że w ogóle była chwila żeby coś nagrać.

Zakwas: Dawaj! Nagrywaj, bez spiny Big Grin

Odpowiedz
Nie no, ja spiny nie mam, jak obczaję metodę nagrywania na iPadzie przez iRiga razem z podkładem (póki co nagrywa mi się sam bas, a jestem zbyt leniwy, żeby potem zgrywać to w całość mrbeard ), to może się skuszę. Wink

Anyway - przesłuchałem twoich podejść dwa razy i jednego momentu w drugim take'u bym w studio nie przepuścił. resztę łykam bez popitki! Emotka_2497
Odpowiedz
nagrajcie z całym sylwestrowym bandem.. będzie moc!
Odpowiedz
Wyobraziłem sobie dęciaki zagrane na akordeonie... mrbeard
Odpowiedz
Najpsampierw - Ibek brzmi zajebiście. Fender, to fender, ale Ibek rządzi.

Co do wykonów. Niech żyje wolność, wolność i swoboda mrgreen Bardzo fajnie i z luzem, choć momentami zamiast dudniącego silnika V8 zasuwasz jakieś triolki, które zwalniają cały numer i nabuzowana krew w aortach nagle musiała zjechać nazad w komory. Troszkę szkoda ;-)
Gram na nerwach.
Odpowiedz
Paweł: Zgadzam się z PHANTOM'em, te swobodne 16'stki głównie ghostowane to moc. Najbardziej w całości mi to podeszło. Dograłbyś tam jeszcze jakiś mały patent z Come On Come Over, Jaco te ghostowane groovy dodawał właściwie wszędzie w tym utworze, i nie byłoby już po co nagrywać więcej w temacie Wink. Mnie się to udało tam wstawić ten mały fragment parokrotnie, nawet bez jakiejś większej spinki, więc jeśli ja mogę to co dopiero Ty. Za to ja nie potrafię równo na raz zagrać, więc o czym ja mówię ? Big Grin

PS Pattern o którym mówię to https://soundcloud.com/yarzenioova/chicken3-active 0:54-0:55 oraz 1:01-1:02, po drugim przesluchaniu Twoich próbek widzę, że coś takiego próbowałeś w 0:23-0:25 w próbce na GWB. Co to brzmienia zdecydowanie Fęder, ale to właściwie oczywiste. Kup sobie drugiego bezprogowego i będziesz miał wszystko czego potrzebujesz żeby idealnie zabrzmieć.

Odpowiedz

(01-28-2014, 07:44 AM)yarzenioova napisał(a): Paweł: Zgadzam się z PHANTOM'em, te swobodne 16'stki głównie ghostowane to moc. Najbardziej w całości mi to podeszło. Dograłbyś tam jeszcze jakiś mały patent z Come On Come Over, Jaco te ghostowane groovy dodawał właściwie wszędzie w tym utworze, i nie byłoby już po co nagrywać więcej w temacie Wink. Mnie się to udało tam wstawić ten mały fragment parokrotnie, nawet bez jakiejś większej spinki, więc jeśli ja mogę to co dopiero Ty. Za to ja nie potrafię równo na raz zagrać, więc o czym ja mówię ? Big Grin

PS Pattern o którym mówię to https://soundcloud.com/yarzenioova/chicken3-active 0:54-0:55 oraz 1:01-1:02, po drugim przesluchaniu Twoich próbek widzę, że coś takiego próbowałeś w 0:23-0:25 w próbce na GWB. Co to brzmienia zdecydowanie Fęder, ale to właściwie oczywiste. Kup sobie drugiego bezprogowego i będziesz miał wszystko czego potrzebujesz żeby idealnie zabrzmieć.

rzeczywiście fajny pattern. Tyle że ja nie myślę patternami (czasem coś tam wskoczy, wiadomo), ale z reguły to totalna improwizacja. Dzięki za dobre słowa!

A co do basów, to gdyby były lepsze czasy dla muzyków, to może i bym sobie pozwolił na choćby jednego bezprogowego.
Na razie sprawa wygląda tak, że muszę sprzedać Ibaneza i Kena, żeby spłacić Fendera. Może kiedyś Wink

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości