04-09-2014, 06:00 PM
Hehe, jak powiedzieć coś tak by nic nie powiedzieć

Zdjęcia Sprzętu!
|
04-09-2014, 06:00 PM
Hehe, jak powiedzieć coś tak by nic nie powiedzieć
![]()
04-09-2014, 06:07 PM
True.
04-09-2014, 08:27 PM
04-09-2014, 09:18 PM
Lepszy schodzący z mostka lakier niż mostek krzywy
![]()
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410
04-09-2014, 09:22 PM
No bo to sa chinskie mosty, klucze tez sa chinskie.
Ja nie jestem fanem maruszczykow. Ostanio mialem pare sztuk w rękach bo kilku klientow przyjechalo do mnie ze swoimi gitarami ogrywac moje wiosla. Wizualnie wyglądają nieco budżetowo, wszystko poza pikapami wygląda tanio - biore do ręki i nie czuje ze to bas za 2,5k. akurat wszystkie na ktorych gralem poza szerglowym byly na delano i na pasywie bas zionął samym dołem a'la duncany SPB-3, zero góry i środka. Jak włączyło się elektrownie to wtedy bylo cale pasmo oczywisicie napompowane i plastikowe. Na jednym byly nawet nowki funkiel struny zalozone do testow. Wlasciciele wyjechali ode mnie z Japonczykami. Moze jakies trefne sztuki mi sie trafily? Jak to w ogóle jest bo ja slyszalem ze maruszczyk to po prostu mensfieldy - ta sama fabryka itp.
04-10-2014, 12:16 AM
Lakier złazi z mostka. Gitara mnie zaskoczyła bo brzmi jakby była rozegrana a mam do porównania z ibanezem blazerem który nie dość że oba pickupy ma fendera original to jeszcze na swoje 34 lata jest niesamowicie dzwięczny.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
04-10-2014, 07:09 AM
Mateusz: tak to ta sama fabryka co Mensfeld kiedyś.
Mnie się nie podobają te Jake basy Adriana, ala precle. Słabo brzmią z reguły (może prócz tych z innymi pickami i na podstrunnicy wenge), on tam montuje swoje picki, a mnie jakoś nie przekonują. Pare Elwoodow słyszałem kilka na jazzowych pickach mi bardzo pasowało , poza tym jedngo z tej samej serii co mój i jakoś tak nie było szału, ale mój mi brzmi bardzo dobrze, jak na moje ucho. Tylko, że struny muszą być nowe i nie D'addario. Nie wiem czy tak nie jest ze wszystkimi basami, ale na starych strunach mój Maruszczyk traci wszystko i zostaje sam muł w dole. Preamp wlaczam dopiero gdy struny zdechna, bo ratuje górę, ale na pasywie mój chodzi jak powinien, pod warunkiem że nie na D'addario! ![]() Mateusz może te co Ty dostałeś na warsztat miały jakieś słabe drewno, albo takie masz preferencje brzmieniowe i już jesteś mocno zfederowaciały. Jak sie uda kupić od Ciebie kiedyś precla, jak gadaliśmy kiedyś to podjade i sam ocenisz, albo sie utwierdzisz w przekonaniu albo Cie ten mój egzemplarz zaskoczy in plus. We'll see.
04-10-2014, 07:27 AM
Bardzo chetenie. To że preferuje fendery nie znaczy, że nie rozróżniam dobrego i słabego basu
![]() Ja jestem dalej owarty, może faktycznie jakieś padło mi się trafiło, ale jestem już nieco zniechęcony.
04-10-2014, 07:59 AM
Wlasnie o to chodzi ze sporo juz basow przeszlo przez Twoje rece, wiec sam jestem ciekaw Twojej opinii, bo zakladam, ze dobrze wiesz co mowisz.
A co do strun to fakt przez pare miesiecy u mnie brzmialo dobrze. Jak padlo doszczetnie to tylko wlaczenie, preampa i Ampega to umialo troche uratowac. Mnie jak dotąd strasznie rajcuje brzmienie z https://soundcloud.com/yarzenioova/ifiaintgotu które ugrałem jak jeszcze nic na piątce grać nie umiałem. I jeśli tak brzmi słabe wiosło to mogę mieć takich więcej ![]() Tak jak zwykle okopuje się do obrony przed zasiekami Fenderowców, żeby bronić Maruszczyków ![]()
04-10-2014, 08:17 AM
(04-09-2014, 02:39 PM)groza napisał(a):(04-09-2014, 02:29 PM)PHANTOM napisał(a): Ortografia, w tym permantetne "na prawde" badz "acha", to juz temat ktory pomine u grozy. Reszte opowiedziano w temacie probek basow... Widze, ze zabolalo, bo od razu zaczal sie poprawiac ![]() Chcialbym, aby bas byl gotowy juz w maju, gdyz 10tego chcialbym Ciebie odwiedzic...
04-10-2014, 10:03 AM
Ten jazz? Wątpię, to dopiero do lakierowania idzie.
04-10-2014, 01:15 PM
Jazzobacker
![]() ![]()
04-10-2014, 01:16 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2014, 01:16 PM przez zakwas.)
Z wyglądu podobny do Twojego avatara.
![]()
04-10-2014, 01:21 PM
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|