Zdjęcia Sprzętu!
Hehe, jak powiedzieć coś tak by nic nie powiedziećSmile
Odpowiedz
True.
Odpowiedz
(04-09-2014, 05:16 PM)obserwacja napisał(a): Mam taki mostek w tym żółtym Maruszczyku. Kapitalna sprawa tylko lakier sobie odchodzi w zastraszającym tempie.

Już Ci lakier schodzi? Emotka_2506
Odpowiedz
Lepszy schodzący z mostka lakier niż mostek krzywy Big Grin
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
No bo to sa chinskie mosty, klucze tez sa chinskie.

Ja nie jestem fanem maruszczykow.

Ostanio mialem pare sztuk w rękach bo kilku klientow przyjechalo do mnie ze swoimi gitarami ogrywac moje wiosla.

Wizualnie wyglądają nieco budżetowo, wszystko poza pikapami wygląda tanio - biore do ręki i nie czuje ze to bas za 2,5k. akurat wszystkie na ktorych gralem poza szerglowym byly na delano i na pasywie bas zionął samym dołem a'la duncany SPB-3, zero góry i środka. Jak włączyło się elektrownie to wtedy bylo cale pasmo oczywisicie napompowane i plastikowe. Na jednym byly nawet nowki funkiel struny zalozone do testow. Wlasciciele wyjechali ode mnie z Japonczykami.

Moze jakies trefne sztuki mi sie trafily?

Jak to w ogóle jest bo ja slyszalem ze maruszczyk to po prostu mensfieldy - ta sama fabryka itp.

Odpowiedz
Lakier złazi z mostka. Gitara mnie zaskoczyła bo brzmi jakby była rozegrana a mam do porównania z ibanezem blazerem który nie dość że oba pickupy ma fendera original to jeszcze na swoje 34 lata jest niesamowicie dzwięczny.
Ibanez Blazer-Maruszczyk Elwood--AMP BH420--112 NoisyBox(Fatailpro)--Aphex Punch factory-Chaos Hotcake drive.
Odpowiedz
Mateusz: tak to ta sama fabryka co Mensfeld kiedyś.

Mnie się nie podobają te Jake basy Adriana, ala precle. Słabo brzmią z reguły (może prócz tych z innymi pickami i na podstrunnicy wenge), on tam montuje swoje picki, a mnie jakoś nie przekonują.
Pare Elwoodow słyszałem kilka na jazzowych pickach mi bardzo pasowało , poza tym jedngo z tej samej serii co mój i jakoś tak nie było szału, ale mój mi brzmi bardzo dobrze, jak na moje ucho. Tylko, że struny muszą być nowe i nie D'addario. Nie wiem czy tak nie jest ze wszystkimi basami, ale na starych strunach mój Maruszczyk traci wszystko i zostaje sam muł w dole. Preamp wlaczam dopiero gdy struny zdechna, bo ratuje górę, ale na pasywie mój chodzi jak powinien, pod warunkiem że nie na D'addario! Wink

Mateusz może te co Ty dostałeś na warsztat miały jakieś słabe drewno, albo takie masz preferencje brzmieniowe i już jesteś mocno zfederowaciały. Jak sie uda kupić od Ciebie kiedyś precla, jak gadaliśmy kiedyś to podjade i sam ocenisz, albo sie utwierdzisz w przekonaniu albo Cie ten mój egzemplarz zaskoczy in plus. We'll see.
Odpowiedz
Bardzo chetenie. To że preferuje fendery nie znaczy, że nie rozróżniam dobrego i słabego basuSmile Z mojego doświadczenia wynika, że dobre basówki brzmią dobrze na nowych i na starych strunach (nawet musicman). Mówię tu o strunach które mają miesiąc-dwa miesiące max. Grałem na jazz bassie szergla (Maruszczyk) i był ok. Ale nic poza tym, żadnej rewelacji, ja bym tyle nie zapłacił. Pewnie jakby miał możliwość to kupiłby japońskiego fendera 5tke.

Ja jestem dalej owarty, może faktycznie jakieś padło mi się trafiło, ale jestem już nieco zniechęcony.
Odpowiedz
Wlasnie o to chodzi ze sporo juz basow przeszlo przez Twoje rece, wiec sam jestem ciekaw Twojej opinii, bo zakladam, ze dobrze wiesz co mowisz.

A co do strun to fakt przez pare miesiecy u mnie brzmialo dobrze. Jak padlo doszczetnie to tylko wlaczenie, preampa i Ampega to umialo troche uratowac.

Mnie jak dotąd strasznie rajcuje brzmienie z https://soundcloud.com/yarzenioova/ifiaintgotu które ugrałem jak jeszcze nic na piątce grać nie umiałem. I jeśli tak brzmi słabe wiosło to mogę mieć takich więcej Wink

Tak jak zwykle okopuje się do obrony przed zasiekami Fenderowców, żeby bronić Maruszczyków Big Grin
Odpowiedz
(04-09-2014, 02:39 PM)groza napisał(a):
(04-09-2014, 02:29 PM)PHANTOM napisał(a): Ortografia, w tym permantetne "na prawde" badz "acha", to juz temat ktory pomine u grozy. Reszte opowiedziano w temacie probek basow...

Oj, Tomciu chyba za długo za granicą jesteś, ogonki jak widzę sprawiają Ci pewien problem. Naprawdę, wziąć i się pociąć...

Emotka_2755

Widze, ze zabolalo, bo od razu zaczal sie poprawiac Smile Ja jestem smierdzacym leniem i nie chce ciagle mi sie przestawiac klawiatury z niemieckiej na polska...
Chcialbym, aby bas byl gotowy juz w maju, gdyz 10tego chcialbym Ciebie odwiedzic...
Odpowiedz
Ten jazz? Wątpię, to dopiero do lakierowania idzie.
Odpowiedz
Jazzobacker Big Grin
[Obrazek: cb11.jpg]
Odpowiedz
Z wyglądu podobny do Twojego avatara. Emotka_2504
Odpowiedz
o matko, nic się nie zgadza w tym basie mrgreen
obrazki się zesrały.

Odpowiedz
(04-10-2014, 01:16 PM)zakwas napisał(a): Z wyglądu podobny do Twojego avatara. Emotka_2504
kurde, faktycznie mrgreen
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 120 gości