Absolutnie wszystko o STRUNACH
Eeeeeeeeeeeeeeeee... no czy zwężają się przy mostku... Najczęściej B i czasem E...
Odpowiedz
(04-11-2010, 09:59 PM)Andrzejoff napisał(a):
(04-11-2010, 03:41 PM)Rumcayz napisał(a): Panowie, to jak: DR Black Beauties 45-125 będą luźne? i czy one są taperowane?

wytlumacz mi co to znaczy to ci powiem Tongue

Czy struna B jest zwężona przy mostku, co by mogła się zmieścić w węższy mostek. Tak jak tu:
[Obrazek: current146.jpg]
Odpowiedz
a zatem odpowiadam ze po dzisiejszych ogledzinach E taperowana nie jest a H black beauties na oczy nie widzialem
Odpowiedz
A mnie jutro prawdopodobnie czeka zakup nowych strun. Po 2 miesiącech użytkowania, nawet nie bardzo intensywnego, pękła mi wczoraj "E" Dunlopa. Wcześniej używałem D'addario i nigdy się takie coś nie zdarzyło. A teraz prawdopodobnie EB kupię, dużo dobrego się o nich naczytałem jeszcze na WD i już od dawna były na liście rzeczy do obowiązkowego przetestowaniaSmile
Odpowiedz
Kurde, nigdy nie pękła mi ani E ani A, najczęściej G, raz może D. Tak w ogóle to przez ostatnie cztery/pięć lat nie miałem awarii strun Big Grin ani razu Big Grin Znaczy za mało gram mrgreen
Odpowiedz
Ta moja to nie pękła mi dosłownie, tylko się rozjechała przy mostku. Jak rozciągnięta sprężynamrgreen
Odpowiedz
(04-12-2010, 08:07 PM)barabas napisał(a): A mnie jutro prawdopodobnie czeka zakup nowych strun. Po 2 miesiącech użytkowania, nawet nie bardzo intensywnego, pękła mi wczoraj "E" Dunlopa.

Mi kiedyś pękła "E" Dunlopa (grubość .110) po 2-3 tygodniach (może ciut więcej, dawno to było i nie pamiętam). Pękł rdzeń przy mostku i zrobiła się sprężynka Smile
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
No to dokładnie tak jak mi przedwczoraj.
A już tak totalnie offtopując, to w sobotę spotkałem Twoją ekipę na Krakowskim mrgreen Nie wiem czy Ci mówili. Szkoda, że Ciebie nie byłoEmotka_2755
Odpowiedz
a ja zostaję przy Statusach i chuj.
Wykonuje kolumny na zamowienie. Kontaktowac sie na PW.

Gear: MM Cutlass, rig is under production.

Sprzedam:
Aguilar OBP-2
Ashdown Perfect Ten
Harman Kardon PM635i
Odpowiedz
Lublin za bardzo się rozwija w weekendy pod moją nieobecność...

Dlateoi tym razem K***A Będę!! Emotka_2755
[Obrazek: 10cqjrd.jpg]

(04-05-2011, 12:22 PM)Floyd napisał(a): Aj dąt lajk najs songs abałt flałers in jor her
Aj lajk somting lajk...you noł... fak de łorld mrgreen
Odpowiedz
Które stalówki albo nikle mają tą czarną nawijkę na końcach strun?
Odpowiedz
Sadowsky jesli mnie pamiec nie myli.
http://i199.photobucket.com/albums/aa217...C00769.jpg
Odpowiedz
A dobre są? Nigdy nie trafiłam na nie. Są faktycznie u maczosa: http://www.maczosbass.pl/prod,3054,Sadow..._SBS45.htm

A inne jeszcze?
Odpowiedz
Byly calkiem niezle, jesli idzie o 5 strunowke na ciemnym drewnie. Mialy pelne pasmo jak dla mnie, dosc wygodne, trzymaly swiezosc nawet dosc sporo czasu,ale z czasem przeszedlem na niklowane DM jako ze wydawaly mi sie ciekawsze brzmieniowo.
Odpowiedz
(04-13-2010, 11:05 AM)Aga napisał(a): Które stalówki albo nikle mają tą czarną nawijkę na końcach strun?

Roundwoundy Fendera
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości